Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού μονοπωλεί την ηλεκτροδότηση στην κατεχόμενη βόρεια Συρία

Τουρκική ιδιωτική εταιρεία ηλεκτρισμού μονοπωλεί την ηλεκτροδότηση στην κατεχόμενη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζάζ, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Ισλαμιστές, Συρία, Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Η τουρκική εταιρεία Ak Energy μονοπωλεί τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στις κατεχόμενες βόρειες και ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία, οι οποίες ελέγχονται από φατρίες της φιλοτουρκικής ισλαμιστικής αντιπολίτευσης που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Το 2018, το τοπικό συμβούλιο της υπό τουρκικής κατοχής συριακής παραμεθόριας πόλης Αζάζ εξουσιοδότησε την ιδιωτική τουρκική εταιρεία, AK Energy, να παράσχει ηλεκτρική ενέργεια στην πόλη και την ύπαιθρό της, τοποθετώντας καλώδια υψηλής τάσης μέσω της συνοριακής διέλευσης Μπαμπ αλ Σαλάμα στην περιοχή Σέτζο, βόρεια της πόλης.

Η εταιρεία επεκτείνει το πεδίο των εργασιών της στις πόλεις και κωμοπόλεις του βόρειου και ανατολικού Χαλεπίου για να συμπεριλάβει τις πόλεις Μαρέα, Σοράν και Αλ Ραΐ, βόρεια του Χαλεπίου, εκτός από τις πόλεις Αλ Μπαμπ, Τζαραμπλούς, Καμπασίν και άλλων πόλεων και χωριών στην περιοχή, είπε μια πηγή στο North Press.

Η ηλεκτρική ενέργεια λαμβάνεται μέσω πολλών τουρκικών επαρχιών κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων, όπως την Κιλίς, απέναντι από την πόλη Αζάζ και τη Γκαζιαντέπ, απέναντι από την πόλη Τζαραμπλούς, ανατολικά του Χαλεπίου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κατεχόμενες πόλεις και κωμοπόλεις βόρεια και ανατολικά του Χαλεπίου έγιναν μάρτυρες εκτεταμένων λαϊκών διαδηλώσεων κατά της τουρκικής εταιρείας ηλεκτρισμού, κατηγορώντας τα τοπικά συμβούλια σε αυτές τις περιοχές ως «κλέφτες» καθώς τάσσονται με το μέρος της τουρκικής εταιρείας σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Διαβάστε ακόμα: Turkey to supply electricity to opposition-held areas in Syria

Σχετικά άρθρα