Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: Μεγάλη ένταση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία

Ιταλία: Μεγάλη ένταση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σχολεία,

Μεγάλη ένταση συνεχίζει να προκαλεί η (μέχρι στιγμής) απόφαση της Ιταλικής Κυβέρνησης να ανοίξει κανονικά τα σχολεία εν μέσω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων Covid στη χώρα.

Τα νέα μέτρα διασποράς του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ανησυχούν γονείς αλλά και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το πρωί της Παρασκευής 7 Ιανουαρίου τα Ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως περίπου 1 στους 5 διευθυντές σχολείων ζήτησαν από τον Υπουργό Παιδείας παράταση της ημερομηνίας επαναλειτουργίας των σχολείων για τουλάχιστον 2 εβδομάδες τηλεμάθησης λόγω πιθανών απουσιών του σχολικού προσωπικού εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων.

Σε αυτό το αίτημα όμως ο Υπουργός κ. Bianchi απάντησε κατηγορηματικά πως δεν τίθεται θέμα «καμίας δεύτερης σκέψης για την επιστροφή (των μαθητών) στα σχολεία εν παρουσία».

«Είμαστε πολύ προσεκτικοί στις φωνές που καταφθάνουν από τη χώρα, αλλά και από αυτούς που λένε ότι τα μαθήματα πρέπει να παραμείνουν εν παρουσία» τόνισε ο Υπουργός Bianchi στις ενώσεις των διευθυντών σχολείων.

Παράλληλα όμως επενέβη και ο πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Γιατρών και Οδοντιάτρων, κ. Anelli, ο οποίος τόνισε πως «η κατάσταση είναι αρκετά κρίσιμη και μπροστά σε αυτό το σενάριο, δεδομένης της τρέχουσας εξάπλωσης του ιού, πιστεύω ότι η αναβολή του ανοίγματος των σχολείων κατά ένα 15ήμερο και ίσως η παράταση της εν παρουσία μάθησης για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο θα μπορούσε να είναι μια απόφαση κοινής λογικής».

Εν το μεταξύ, την Παρασκευή το απόγευμα προέβη σε ανακοίνωση στο Facebook ο Περιφερειάρχης της Καμπανίας, Vincenzo De Luca, γνωστός για τις σφοδρές και αυθόρμητες τοποθετήσεις του και δήλωσε πως «είναι ανεύθυνο να ανοίξουμε στις 10 Ιανουαρίου τις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου, δεν νομίζω πως θα ανοίξουμε, θα παραμείνουμε κλειστοί έως τέλη Ιανουαρίου».

Μάλιστα ο De Luca έκανε έκκληση στους γιατρούς της περιφέρειας ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 5-11 ετών τις ημέρες που τα σχολεία θα είναι κλειστά.

Ως απάντηση στην πρωτοβουλία του De Luca, τα ΜΜΕ μεταφέρουν πως η Κυβέρνηση προσανατολίζεται να αμφισβητήσει την απόφαση του Περιφερειάρχη της Καμπανίας να κρατήσει κλειστά τα δημοτικά και γυμνάσια σχολεία.

Για την προσφυγή όμως η Κυβέρνηση θα χρειαστεί να περιμένει το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά άρθρα