Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν προειδοποιεί την Τουρκία να μην τολμήσει να εισβάλει στη Συρία

Το Ιράν προειδοποιεί την Τουρκία να μην τολμήσει να εισβάλει στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράν, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Ιράν προειδοποίησε την κυβέρνηση της Τουρκίας να μην προβεί σε πιθανή στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία, με αφορμή την πολιορκία της πόλης Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν για τις αραβικές και αφρικανικές υποθέσεις, Χουσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν (Hossein Amir-Abdollahian) δήλωσε την Πέμπτη ότι η Τεχεράνη και η Τουρκία βρίσκονται σε διαβουλεύσεις σχετικά με την πολιορκία της Κομπάνι, σημειώνοντας ότι το Ιράν προειδοποίησε την Τουρκία να μην προβεί σε χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Πρόσθεσε ότι διαπραγματεύσεις για την κατάσταση στη Συρία γίνονται μεταξύ Τεχεράνης και Άγκυρας προσπαθώντας να βρεθεί και μια λύση για την πολιορκία στην Κομπάνι.

“Κατά τη διάρκεια προκαταρκτικών διαβουλεύσεων με την Τουρκία, συμπεράναμε ότι αυτή η χώρα δεν επιδιώκει κλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή και ευχόμαστε ότι θα παίξει ένα θετικό ρόλο”, πρόσθεσε ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ιρανός διπλωμάτης δήλωσε ότι το Ιράν και η Τουρκία βρίσκονται σε διάλογο σχετικά με τη Συρία και το Ιράν πιστεύει ότι η Τουρκία μπορέσει να παίξει έναν ενεργό ρόλο στη διευκόλυνση επιστροφής των Σύρων προσφύγων στις εστίες τους.

Εξηγώντας σχετικά με το ποια λύση προτείνει το Ιράν για την πολιορκία στην Κομπάνι, ο Ιρανός αξιωματούχος είπε ότι η ισλαμική δημοκρατία του Ιράν θα αναλάβει οποιαδήποτε αναγκαία δράση για να βοηθήσει τους Κούρδους στην Κομπάνι, ευθυγραμμισμένη πάντα με την υποστήριξή της στην κυβέρνηση της Συρίας και στον πόλεμο που αυτή διεξάγει ενάντια στην τρομοκρατία.

Σχετικά άρθρα