Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Νεκροί τρεις αστυνομικοί, χαροπαλεύει Αρχηγός της Αστυνομίας

Τουρκία: Νεκροί τρεις αστυνομικοί, χαροπαλεύει Αρχηγός της Αστυνομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μπινγκόλ, Τουρκία,

Στη Μπινγκόλ της Τουρκίας σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε ένοπλη επίθεση υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της τουρκικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες νεκροί είναι ο υπαρχηγός της τοπικής αστυνομίας και ο αρχιεπιθεωρητής και ένας ακόμα αστυνομικός.

Δίχως να αναφέρεται μέχρι στιγμής ποιοι τους εκτέλεσαν, το πιθανότερο είναι ότι το χτύπημα έγινε από το PKK, το κομμουνιστικό κόμμα των Κούρδων που διεξάγει ανταρτοπόλεμο εδώ και 30 χρόνια.

Αναλυτικά και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χουριέτ, αργά το βράδυ της Πέμπτης άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας αστυνομικών οι οποίοι διεξήγαγαν έρευνα σε χώρο εργασίας που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Μπινγκόλ, Αταλάι Ουρκέρ (Atalay Ürker) και οι άντρες του δέχτηκαν πυρά από αυτόματο όπλο. Ο υπαρχηγός της αστυνομίας, Ατίφ Σαχίν (Atıf Şahin) και δύο ακόμα αστυνομικοί σκοτώθηκαν ενώ ο Ουρκέρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Η Μπινγκόλ βρίσκεται στην ανατολική Τουρκία και το ελληνικό της όνομα είναι Ρωμανούπολη προς τιμή του βυζαντινού αυτοκράτορα αρμενικής καταγωγής Ρωμανού Α΄ Λακαπηνού.

Το βράδυ της Πέμπτης, να αναφέρουμε εδώ, συμμορίες Γκρίζων Λύκων, Τούρκων ακροδεξιών, έχουν ξεχυθεί και σφάζουν Κούρδους. Η κατάσταση στην Τουρκία είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Σχετικά άρθρα