Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: «Πανδημία» παραιτήσεων – Γιατί οι εργαζόμενοι φεύγουν από τις δουλειές τους

ΗΠΑ: «Πανδημία» παραιτήσεων – Γιατί οι εργαζόμενοι φεύγουν από τις δουλειές τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Εργασία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Καταθέσεις, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Καλά κρατεί το λεγόμενο κύμα της «Μεγάλης Παραίτησης» στις ΗΠΑ, με τα νέα στοιχεία να δείχνουν πως η τάση όχι μόνο δεν καταλαγιάζει, αλλά συνεχίζει να διογκώνεται, αγγίζοντας νέα επίπεδα ρεκόρ και διαταράσσοντας σοβαρά τις ισορροπίες στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για το μήνα Νοέμβριο, πάνω από 4,5 εκατ. Αμερικανοί παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους, σηματοδοτώντας ένα ακόμη ρεκόρ, μετά το προηγούμενο… ρεκόρ των 4,4 εκατ. παραιτήσεων τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει πως ένα 3% του εργατικού δυναμικού της χώρας αποχώρησε εθελοντικά από το πόστο του, την ώρα που και οι κενές θέσεις εργασίας παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο όγκος των απολύσεων έμεινε αμετάβλητος στα 1,4 εκατομμύρια.

Αναζητώντας τις αιτίες γύρω από το φαινόμενο που δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας αναλυτές εντόπισαν ένα συνδυασμό παραγόντων, από την κούραση και την ανησυχία των εργαζομένων για την αυξημένη απειλή του κορωνοϊού για τη ζωή τους, την έλλειψη λύσεων για τη φροντίδα των μικρών παιδιών έως την αναζήτηση νέων ευκαιριών και υψηλότερων μισθών μέσω της «σφιχτής» αγοράς εργασίας.

Παράλληλα με την αύξηση της αποταμίευσης που έφερε μεγαλύτερα περιθώρια ευελιξίας επιτρέποντας σε πολλούς εργαζομένους να δρομολογήσουν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια.

Μεταξύ των κλάδων τη θλιβερή πρωτιά στη μαζική έξοδο εργαζομένων είχε ο κλάδος της φιλοξενίας και της εστίασης με συνολικά 920.000 παραιτήσεις, ενώ μεγάλες απώλειες κατέγραψε επίσης ο κλάδος των μεταφορών όπως και ο κλάδος της υγείας, με το προσωπικό να έχει απηυδήσει από την συνεχιζόμενη πίεση της πανδημίας.

Πηγή:OT.gr

Σχετικά άρθρα