Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπούρλας: Έως τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα στις ΗΠΑ

Μπούρλας: Έως τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλμπέρτος Μπούρλας, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα», Φάρμακα, Φαρμακοβιομηχανία,

Σε μια χρονική περίοδο που η Όμικρον στροβιλίζεται απειλητικά πάνω από τον πλανήτη προκαλώντας «τσουνάμι» κρουσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτος Μπούρλας, προχώρησε στη διατύπωση ελπιδοφόρας εκτίμησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως έγραψε, σε μήνυμά του στο Twitter, ο Μπούρλας, η φαρμακευτική εταιρεία θα παράξει 10 εκατ. επιπλέον θεραπευτικά σκευάσματα για τις ΗΠΑ.

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, θα έχουν διανεμηθεί 20 εκατ. φάρμακα, με περίπου 10 εκατ. να έχουν δοθεί ως το τέλος Ιουνίου».

Πολλές δόσεις του αντιιικού φαρμάκου Paxlovid αναμένεται να ανοίξουν ακόμη περισσότερο τη χαραμάδα ελπίδας για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου Covid.

«Με τη μετάλλαξη Omicron να εξαπλώνεται ταχύτατα, έχει σημασία να υπάρχει πρόσβαση στη θεραπεία, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται καθημερινά θετικοί στον κορωνοϊό», τόνισε ο Μπούρλας.

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φάρμακο PAXLOVID μειώνει σημαντικά νοσηλείες και θανάτους, προστεύοντας από την Omicron, οπότε πιστεύουμε ότι έχουμε στα χέρια μας ένα νέο εργαλείο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Είμαστε ικανοποιημένοι που συνεργαζόμαστε με την αμερικανική κυβέρνηση ώστε ο κόσμος να μπορεί να λάβει μια θεραπεία που θα παίξει ρόλο καταλύτη στην αντιμετώπιση της νόσου» συμπλήρωσε ο CEO της Pfizer.

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Omicron.

Σχετικά άρθρα