Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολιορκημένοι Κομπάνι: “Δεν θέλουμε βοήθεια από τους Τούρκους!”

Πολιορκημένοι Κομπάνι: “Δεν θέλουμε βοήθεια από τους Τούρκους!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Τις τελευταίες ημέρες αρκετά δυτικά Μέσα και “παπαγαλάκια” στο twitter ισχυρίζονται ότι οι πολιορκημένοι Κούρδοι μαχητές στην Κομπάνι ζητάνε τη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που τους πολιορκεί από τις 15 Σεπτεμβρίου και ότι η Τουρκία αρνείται. Πρόκειται, φυσικά, περί φαντασιοπληξίας.

Οι Κούρδοι θεωρούν την Τουρκία σύμμαχο του Ισλαμικού Κράτους και επίσης οι Κούρδοι αριστεροί είναι ορκισμένοι εχθροί της Τουρκίας. Από την πλευρά των Κούρδων δεν τέθηκε ποτέ θέμα στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία για να αμυνθούν απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος.

Αυτό που ζητάνε οι Κούρδοι υπερασπιστές της Κομπάνι από την Τουρκία είναι να επιτρέψει στους χιλιάδες Κούρδους που βρίσκονται στο έδαφός της, είτε είναι πρόσφυγες από τα εδάφη της Συρίας, είτε είναι Κούρδοι της Τουρκίας, να περάσουν τα σύνορα και να πολεμήσουν στην Κομπάνι. Πράγματι, εδώ και δέκα ημέρες τουλάχιστον, οι Κούρδοι που υπερασπίζονται την Κομπάνι καταγγέλλουν ότι η Τουρκία δεν επιτρέπει σε εθελοντές συμπατριώτες τους να περάσουν τα σύνορα για να πολεμήσουν στο πλευρό τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Κούρδου αξιωματούχου στην Κομπάνι, Ασί Αμπντουλάχ (Assi Abdullah), ο οποίος αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθούν τουρκικά στρατεύματα στην Κομπάνι, είπε ότι η Άγκυρα πρέπει να επιτρέψει στους Κούρδους μαχητές από την Τουρκία να περάσουν στην Κομπάνι.

Ο Ανγουάρ Μουσλίμ (Anwar Muslim), δικηγόρος και επικεφαλής του καντονιού της Κομπάνι, συμπλήρωσε:

“Επιθυμούμε η Τουρκία να επιτρέψει στους μαχητές μας από το Καμισλί (Qamishli), στην ανατολική Συρία, οι οποίοι έχουν αποκοπεί από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους που μας έχει περικυκλώσει, να διέλθουν μέσα από την επικράτειά της και να έλθουν κοντά μας”.

Σχετικά άρθρα