Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το 15 με 20% της Κομπάνι

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει το 15 με 20% της Κομπάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η δημοσιογράφος Τζενάν Μουσά (Jenan Moussa), που βρίσκεται στην Κομπάνι, μεταδίδει ότι το YPG κατάφερε να καθηλώσει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ωστόσο έχει καταφέρει να ελέγχει αυτή τη στιγμή ένα 15 με 25% της πόλης.

Οι Κούρδοι μαχητές του YPG ζητούν επειγόντως αντιαρματικά όπλα για να σταματήσουν τα τανκς με τα οποία έχει εισβάλλει το Ισλαμικό Κράτος και δεν μπορούν να τα καταστρέψουν.

kobane-1

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι η Κομπάνι δεν είναι και καμία μεγαλούπολη, έχει μήκος από ανατολικά στα δυτικά περίπου στα τρία χιλιόμετρα, αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί τα μέτρα που κερδίζει το Ισλαμικό Κράτος να είναι ελάχιστα κάθε ημέρα και να τα πληρώνει με πολύ αίμα, αλλά και οι Κούρδοι δεν έχουν πολλά μέτρα να ακόμα να υπερασπιστούν.

Και μάλιστα όταν πίσω τους, δηλαδή στον βορρά, η πόλη Κομπάνι ακουμπά ακριβώς πάνω στα σύνορα με την Τουρκία. Που σημαίνει ότι οι Κούρδοι δέχονται επίθεση από παντού και δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Η έκκληση μάλιστα που μεταδίδει η δημοσιογράφους, να τους δοθούν αντιαρματικά, σημαίνει ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσουν τα τανκς των τζιχαντιστών. Και στην αναμέτρηση καλάσνικοφ με τανκς, δεν θυμόμαστε να νίκησαν ποτέ τα καλάσνικοφ.

Δείτε και φωτογραφίες τζιχαντιστών μέσα στην Κομπάνι:

islamiko-kratos-1

islamiko-kratos-2

Σχετικά άρθρα