Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: 16 συλλήψεις για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Τουρκία: 16 συλλήψεις για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η τουρκική Αστυνομία έθεσε την Τρίτη υπό κράτηση 16 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αφού διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ξύλα και πέτρες εναντίον δυνάμεων ασφαλείας που προσπαθούσαν να κλείσουν θρησκευτικό βιβλιοπωλείο που λειτουργούσε χωρίς άδεια, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Η αστυνομία προσπάθησε να κλείσει το κατάστημα στη νοτιοανατολική πόλη της Τουρκίας, Μπίνγκολ χθες βράδυ, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη, προσθέτοντας ότι το κατάστημα στήριζε τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έχει διαπράξει πολλές επιθέσεις σε όλη την Τουρκία, μεταξύ των οποίων και μία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη την 1η Ιανουαρίου του 2017, στην οποία 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«Παρενέβησαν ομάδες της Αστυνομίας μας… ενώ γίνονταν επιθέσεις με ξύλα και πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας», σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κυβερνήτη.

Οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για επίθεση κατά αξιωματικού των δυνάμεων επιβολής νόμου, για εκούσια πρόκληση σωματικής βλάβης και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, η Τουρκία έχει ερευνήσει και έχει δικάσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κατηγορούνται για σχέσεις με μαχητές σε μια δραστική λήψη μέτρων που σύμφωνα με ομάδες υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για την καταστολή των διαφωνιών.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ενέργειές της είναι απαραίτητες δεδομένης της σοβαρότητας των απειλών που αντιμετωπίζει η Τουρκία.

Σχετικά άρθρα