Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στρατηγός Άμπντι (SDF): Ο ΟΗΕ να τερματίσει τις τουρκικές επιθέσεις στη Β/Α Συρία

Στρατηγός Άμπντι (SDF): Ο ΟΗΕ να τερματίσει τις τουρκικές επιθέσεις στη Β/Α Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μαζλούμ Άμπντι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τουρκία,

Οι τουρκικές επιθέσεις υπονομεύουν τις προσπάθειες σταθερότητας στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γενικός Διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στρατηγός Μαζλούμ Άμπντι.

«Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους και να τερματίσουν την πολιτική εκφοβισμού που ασκεί η Τουρκία κατά των ευάλωτων πολιτών», έγραψε ο Μαζλούμ Άμπντι στο Twitter.

«Η τουρκική αεροπορική επιδρομή, η οποία στόχευσε 9 άτομα της Οργάνωσης Νεολαίας σε ένα σπίτι στην πόλη Κομπάνι και οδήγησε στον θάνατο πέντε μελών, είναι μια συνέχεια της κατοχικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην αντιμετώπιση του κουρδικού ζητήματος στη Συρία», ανέφερε το tweet.

«Αυτή η αεροπορική επίθεση στοχεύει την ασφάλεια και την ασφάλεια στη βορειοανατολική Συρία», προστίθεται στο tweet.

Ο Άμπντι τόνισε την ανάγκη για τον ΟΗΕ να εκπληρώσει τα καθήκοντά του και να σταματήσει την πολιτική εκφοβισμού που εφαρμόζουν οι τουρκικές δυνάμεις κατά των ευάλωτων αμάχων και να τερματίσουν τις εχθροπραξίες που σαμποτάρουν τις προσπάθειες σταθερότητας.

Στις 25 Δεκεμβρίου, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος επιτέθηκε σε σπίτι στην πόλη Κομπάνι σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς αμάχους.

Σχετικά άρθρα