Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Gazprom: Αβάσιμες οι κατηγορίες για ανεπαρκείς εξαγωγές φυσικού αερίου στην ΕΕ

Gazprom: Αβάσιμες οι κατηγορίες για ανεπαρκείς εξαγωγές φυσικού αερίου στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Gazprom, Ενέργεια, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Φυσικό Αέριο,

Οι κατηγορίες κατά της Ρωσίας και της Gazprom ότι προμηθεύει ανεπαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου είναι απαράδεκτες και αβάσιμες και οι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν μόνες τους προβλήματα στον εαυτό τους, υποστήριξε ο επίσημος εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας Σεργκέι Κουπριάνοφ.

«Όλες αυτές οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι απλούστατα απάτη και ψέμα», είπε ο Κουπριάνοφ στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της «Γκαζπρόμ», το ρωσικό μονοπώλιο είναι έτοιμο να προμηθεύσει επιπλέον ποσότητες φυσικού αερίου στο πλαίσιο των υφιστάμενων μακροπρόθεσμων συμβολαίων και όπως επεσήμανε η τιμή του αερίου στα συμβόλαια αυτά είναι σημαντικά χαμηλότερη από τις χρηματιστηριακές τιμές σποτ.

«Όλα τα προβλήματα στη Δυτική Ευρώπη τα δημιουργούν μόνοι τους στον εαυτό τους και δεν χρειάζεται να κατηγορούν την Γκαζπρόμ γι’ αυτό, καλύτερα να κοιταχτούν στον καθρέφτη», επανέλαβε ο Σ. Κουπριάνοφ, προσθέτοντας ότι «ορισμένοι πελάτες της “Γκαζπρόμ” από τη Γαλλία και τη Γερμανία έχουν ήδη επιλέξει τα ετήσια συμβόλαια.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος υποστήριξε επίσης ότι η «Γκαζπρόμ» συνεχίζει να μεταφέρει φυσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας, παρά την λήξη του συμβολαίου για το 2021.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάντρ Βούτσιτς με κεντρικό θέμα τις εξαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου, οι οποίες συζητώνται μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών και εταιρειών των δύο χωρών.

Ο Α.Βούτσιτς είχε με τη σειρά του δηλώσει ότι προτίθεται να ζητήσει αύξηση των ποσοτήτων αερίου που προμηθεύει η «Γκαζπρόμ» στη Σερβία.

Σχετικά άρθρα