Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιόσι Κοέν: Ο ταλαντούχος πρώην αρχηγός της Μοσάντ σε ροζ σκάνδαλο με παντρεμένη αεροσυνοδό

Γιόσι Κοέν: Ο ταλαντούχος πρώην αρχηγός της Μοσάντ σε ροζ σκάνδαλο με παντρεμένη αεροσυνοδό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απιστία, Γιόσι Κοέν, Ισραήλ, Μοσάντ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Σκάνδαλο,

Δεν είναι μυστικό ότι ο περίφημος πρώην διευθυντής της Μοσάντ, Γιόσι Κοέν, ο οποίος παραιτήθηκε νωρίτερα φέτος, φιλοδοξεί να γίνει διάδοχος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, μεταδίδει το Al Monitor και συνεχίζει:

Ο Νετανιάχου, επίσης, έχει αναφερθεί στο παρελθόν στο όνομα του Κοέν, μαζί με αυτό του Ισραηλινού πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, Ρον Ντέρμερ, ως πιθανούς κληρονόμους του για να ηγηθούν του κόμματος Λικούντ και να διεκδικήσουν την πρωθυπουργία.

Ο Κοέν φαίνεται να έχει ό,τι χρειάζεται για ένα τέτοιο μέλλον: τη σωστή εμφάνιση, το συγκρατημένο αλλά άφθονο χάρισμα, ένα ρεκόρ ως ένας από τους πιο τολμηρούς αρχηγούς της Μοσάντ όλων των εποχών, οξυδερκείς πολιτικές κεραίες και μια νικητήρια προσωπικότητα που έχει γοητεύσει πολλούς. συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων όλων των γραμμών.

Ακόμη και πριν ανακοινώσει τις πολιτικές του προθέσεις (αν πράγματι ανακοινώσει), ο Κοέν ήταν το φαβορί στα στοιχήματα WhatsApp των μελών του Likud για την επόμενη μέρα του Νετανιάχου, αν και οι περισσότεροι προσεύχονται να μην έρθει ποτέ αυτή η μέρα.

Ο Κοέν υπέστη ένα χτύπημα στις 20 Δεκεμβρίου, το οποίο θα μπορούσε να αποδειχτεί πραγματικό πρόβλημα.

Πολλοί εξεπλάγησαν με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στην εκπομπή «Hamakor» («Η Πηγή») του Channel 13.

Ο Κοέν είναι γνωστός ως ένας παραβάτης κανόνων που υποχωρεί στα ένστικτά του, που συχνά παρασύρεται από τις προτιμήσεις του για την καλή ζωή, έλκεται από την εξουσία, τις γυναίκες, τα χρήματα και τα φώτα της δημοσιότητας.

Είχε προηγουμένως αγγιχθεί από ένα σκάνδαλο, που μόλις βγήκε αλώβητος.

Το όνομα του Κοέν γύρω από τη Μοσάντ ήταν «το μοντέλο», μια αναφορά στην εμφάνισή του στο top model.

Φοράει ακριβά κοστούμια, χρησιμοποιεί ακριβή κολόνια και δεν εμφανίζεται ποτέ ατημέλητος, ιδρωμένος ή ενοχλημένος.

Εν ολίγοις, ένα λαμπερό αγόρι για την αριστεία που είναι υπεύθυνο για μερικές από τις πιο εκπληκτικές επιχειρήσεις της Μοσάντ των τελευταίων ετών.

Αλλά αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ δεν ήταν «πλήρες» με τις επιχειρήσεις του Κοέν στην Τεχεράνη, τη Δαμασκό ή τη Βηρυτό, αλλά με τον Κοέν ως έναν ομαλό χειριστή ενός εντελώς διαφορετικού είδους.

Η έρευνα του Channel 13 ήταν μοναδική: Ένας «κερατωμένος» σύζυγος στάθηκε μπροστά στις κάμερες και μίλησε στο έθνος για τα υποτιθέμενα κατορθώματα του αρχηγού της υπηρεσίας κατασκοπείας που (όπως υποστηρίζει ο «απατημένος» σύζυγος) διατηρούσε υπερατλαντική σχέση με τη σύζυγό του αεροσυνοδό, την οποία γοήτευσε με ιστορίες με τα κατορθώματά του, των άκρως απόρρητων επιχειρήσεων της Μοσάντ και των μεθόδων της.

Ο σύζυγος έμαθε, όπως φαίνεται, για τη σχέση που είχε η γυναίκα του με έναν από τους πιο ισχυρούς άνδρες στη Μέση Ανατολή και ξεκίνησε μια αντεπίθεση σε πραγματικό χρόνο.

Ο Κοέν βρέθηκε ευάλωτος στον εκβιασμό, αλλά συνέχισε τη σχέση, ακολουθώντας το αντικείμενο του πόθου του στις πτήσεις της σε όλο τον κόσμο, φλερτάροντάς της δυναμικά και προσπαθώντας να «συγκρατήσει» την οργή του συζύγου της — ακόμα και όταν διοικούσε τη θρυλική υπηρεσία πληροφοριών κατά τη διάρκεια μιας από τις τις πιο συναρπαστικές και πολυάσχολες περιόδους της ιστορίας του.

Κοιτάζοντας τις κάμερες, ο σύζυγος είπε: «Είδα τον χρόνο που αφιέρωνε στη γυναίκα μου και ρώτησα τον εαυτό μου: “Πότε εργάζεται;”»

Το όνομα του Κοέν εμφανίστηκε στο παρελθόν σε μια σειρά από ντροπιαστικά σκάνδαλα με μεγάλη δημοσιότητα.

Ανάμεσά τους ήταν ένα δώρο 20.000 δολαρίων από τον Αυστραλό μεγιστάνα του τζόγου Τζέιμς Πάκερ, τον οποίο είχε καλέσει ο Κοέν στον οικογενειακό γάμο της κόρης του.

Ο Πάκερ κατηγορείται για μία υπόθεση δωροδοκίας με κατηγορούμενο του Νετανιάχου επειδή φέρεται να αγόρασε ακριβά δώρα για τον πρωθυπουργό και τα μέλη της οικογένειάς του, μαζί με τον παραγωγό του Χόλιγουντ με επιρροή Άρνον Μίλτσαν.

Ο Πάκερ και ο Μίλτσαν φέρεται να πρόσφεραν στον Κοέν την κορυφαία θέση σε μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που είχαν ανοίξει μαζί, συμπεριλαμβανομένου ενός μπόνους υπογραφής 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, πριν συμβεί αυτό, τοποθετήθηκε το 2015 επικεφαλής της Μοσάντ.

Ο Κοέν δέχθηκε σκληρή κριτική τον Ιούνιο για τη συνέντευξή του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Uvda» («Γεγονός») επειδή ήταν επιδεικτικός φλυαρίας και αποκάλυπτε μυστικά στον εχθρό.

Ενώ βγήκε από όλες αυτές τις υποθέσεις με μόλις μια γρατσουνιά, η τελευταία του περιπέτεια έχει τη δυνατότητα να του προκαλέσει μεγάλο κακό.

Μία καταγγελία εναντίον του έχει ήδη υποβληθεί στην Αστυνομία.

Το δημοφιλές πολιτικό θρίλερ «House of Cards» ωχριά σε σύγκριση με μερικές από τις αποδράσεις του Κοέν.

Αυτά έχουν όλα τα συστατικά μιας υπερπαραγωγής: διεθνή κατασκοπεία, αγώνα κατά φανατικών αγιατολάχ που έχουν απειλήσει να εξαλείψουν το Ισραήλ από τον χάρτη και σκοπεύουν να αναπτύξουν μια πυρηνική βόμβα, ξένοι δισεκατομμυριούχοι, πολλά χρήματα, πολυτελή ξενοδοχεία και σπίτια, στενή συνεργασία με ένα πρωθυπουργό και την οικογένειά του, μυστηριώδεις εκρήξεις, τολμηρές δολοφονίες και γυναίκες φυσικά.

Κατά ειρωνικό τρόπο, πολλοί στο Ισραήλ πιστεύουν ότι όλα αυτά κάνουν τον Κοέν τέλειο για τη θέση του πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου, επίσης, γοήτευσε μια αεροσυνοδό την οποία γνώρισε σε μια υπερατλαντική πτήση και η οποία στη συνέχεια έγινε σύζυγός του.

Ο Νετανιάχου, επίσης, μετέτρεψε τη στενή του σχέση με γενναιόδωρους δισεκατομμυριούχους σε πραγματική μορφή τέχνης.

Ο Νετανιάχου, επίσης, έκανε πατινάζ σε λεπτό πάγο αμφισβητήσιμης νομιμότητας σε όλη την καριέρα του.

Ακόμη και η γνώση των αγγλικών των δύο ανδρών είναι σχεδόν ίση.

Μετά τη συνέντευξή του στο «Uvda», ο Κοέν αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε μια καταγγελία που υπέβαλε στον γενικό εισαγγελέα ο συνταγματάρχης ε.α. Γιόσι Λανγκότσκι, ένας από τους δημιουργούς του δικτύου ειδικών επιχειρήσεων του στρατού και ανώτερος πρώην αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Λανγκότσκι, μαζί με άλλους ανώτερους πρώην αξιωματούχους, υποστήριξε ότι η φλυαρία του Κοέν είχε αποκαλύψει κρίσιμα επιχειρησιακά μυστικά που επέτρεψαν στους Ιρανούς, στην αντίστροφη μηχανική, να κατανοήσουν πράγματα που δεν έπρεπε να γνωρίζουν για τις μεθόδους της Μοσάντ στην καταπολέμησή τους.

Η καταγγελία είναι ακόμη υπό εξέταση. Τώρα προστέθηκε μια άλλη καταγγελία, αυτή τη φορά στην Αστυνομία, σχετικά με τη συμπεριφορά του Κοέν ως διευθυντή της Μοσάντ όπως εκτέθηκε στο Channel 13.

Ο ίδιος ο Κοέν δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα περάσει στην πολιτική.

Υποθέτοντας ότι ξεπερνά τα πιθανά προαναφερθέντα εμπόδια, ο άνδρας είναι εξοπλισμένος με ένα εξελιγμένο κιτ εργαλείων και είναι ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός υποψήφιος που φαίνεται να είναι στο ίδιο πρωτάθλημα με τον Νετανιάχου όσον αφορά το χάρισμα, την πονηρότητα και την αποφασιστικότητά του.

Δεν είναι σαφές εάν το τελευταίο σκάνδαλο θα βλάψει ή ίσως θα τονώσει τη δημοτικότητά του, ειδικά μεταξύ των δεξιών ψηφοφόρων των οπαδών του Νετανιάχου.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι απαιτήσεις κατωφλίου για την ηγεσία του Ισραήλ αυτές τις μέρες είναι εντελώς διαφορετικές από ό,τι στο παρελθόν.

Μια μυρωδιά εγκληματικότητας θα μπορούσε να βοηθήσει, για να μην αναφέρουμε τις δεξιότητες εξαπάτησης και χειραγώγησης και ένα ένστικτο δολοφόνου, που όλα αυτά τα έχει ο Κοέν.

Σχετικά άρθρα