Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο: Δεν διαπραγματευόμαστε με το συριακό καθεστώς εάν δεν κάνει δημοκρατική αλλαγή

Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο: Δεν διαπραγματευόμαστε με το συριακό καθεστώς εάν δεν κάνει δημοκρατική αλλαγή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (MSD),

Το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο (SDC) υποστηρίζει το ζήτημα του συριακού λαού στην εκπλήρωση των φιλοδοξιών του, αλλά δεν θα αποτελέσει μέρος οποιουδήποτε διαλόγου ή διαπραγμάτευσης με τη συριακή κυβέρνηση εάν δεν εκπληρώσει την επιδιωκόμενη δημοκρατική αλλαγή, δήλωσε το Συμβούλιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του την Τετάρτη με ακτιβιστές, πολιτικούς και διανοούμενους της επαρχίας Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ανατολική Συρία.

«Το συριακό σύνταγμα του 1950 περιλάμβανε άρθρα που επιτυγχάνουν την πολιτική και οικονομική αποκέντρωση, προέκυψαν τότε λαϊκά αιτήματα σχετικά με αυτήν την πρόταση που εξυπηρετεί την πρόοδο και την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του SDC, Αμτζάντ Οσμάν.

«Μια ομάδα παραγόντων κάνει τη συριακή κυβέρνηση να πιστεύει ότι είναι ο νικητής, χωρίς να ανησυχεί για τη δυστυχία που προκάλεσε στον συριακό λαό, πιστεύοντας ότι η στρατιωτική δράση είναι η καλύτερη επιλογή», ​​σημείωσε ο Οσμάν.

«Αλλά η πραγματικότητα στη Δαμασκό είναι τελείως διαφορετική όπου υπάρχουν μεγάλες προκλήσεις και κανένα κόμμα δεν μπορεί να κερδίσει χωρίς να ολοκληρώσει την πολιτική λύση και να εφαρμόσει τη δημοκρατική αλλαγή», είπε.

Η ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στη χώρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του SDC, οφείλεται στον δεσποτισμό, στο κεντρικό σύστημα και στην απόρριψη οποιωνδήποτε λύσεων ή εναλλακτικών πλην της στρατιωτικής επιλογής που έχει αποδείξει την αποτυχία της.

Επεσήμανε ότι οι «συμφιλιώσεις» δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τον σοβαρό διάλογο και είναι απλοί ελιγμοί και παράκαμψη πολιτικών λύσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Η εμπειρία της επαρχίας Νταράα έχει αποδείξει την αποτυχία της».

Ο Οσμάν τόνισε ότι διατηρούν επαφή με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία για να καταλήξουν σε ένα ενιαίο όραμα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία και επίσης με τη δημοκρατική αντιπολίτευση.

Σχετικά άρθρα