Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aναλυτής Σάιμον Γουάλντμαν: Ο Ερντογάν και το AKP δεν θα πάνε πουθενά

Aναλυτής Σάιμον Γουάλντμαν: Ο Ερντογάν και το AKP δεν θα πάνε πουθενά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Παρά τα τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή η Τουρκία, είναι πιθανό ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) να παραμείνουν στην εξουσία στο σύντομο μέλλον» τονίζει ο Σάιμον Γουάλντμαν, ειδικός αναλυτής επί θεμάτων Μέσης Ανατολής σε άρθρο του στον ιστότοπο «P.A.Turkey».

Ο ίδιος εξηγεί την θέση του, λέγοντας πως ακόμα και αν η δημοτικότητα του Προέδρου Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος AKP έχει μειωθεί, εξακολουθούν να παραμένουν δημοφιλείς, διατηρώντας μια λαϊκή υποστήριξη της τάξης του 34% σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Στη συνέχεια προσθέτει πως, ενώ αυτό [το ποσοστό] δείχνει μια μείωση του 8% σε σχέση με τις εκλογές του 2018, εντούτοις το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP [κεμαλιστές] δεν έχει καταφέρει να «απορροφήσει» αυτούς τους απογοητευμένους ψηφοφόρους.

Αντιθέτως, οι συγκεκριμένοι «πρώην» ψηφοφόροι του AKP στρέφονται πως άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ, το «Κόμμα του Μέλλοντος» με ηγέτη τον Αχμέτ Νταβούτογλου και το «Κόμμα Δημοκρατίας και Προόδου» του οποίου ηγείται ο Αλί Μπαμπατζάν, κάτι «που ωφελεί τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», σύμφωνα με τον Σάιμον Γουάλντμαν.

Ο αναλυτής υπογραμμίζει επίσης πως ο Ερντογάν εξακολουθεί να έχει ποσοστό αποδοχής περίπου 41% και διατηρεί τον έλεγχο, σε μεγάλο βαθμό, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας, γεγονός που «έχει αντίκτυπο στο πως ψηφίζουν οι άνθρωποι» και θα έχει «κρίσιμη επιρροή στον κόσμο όσο θα πλησιάζει ο καιρός για τις εκλογές».

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Σάιμον Γουάλντμαν καταλήγει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Ο Ερντογάν και το κυβερνών AKP δεν θα πάνε πουθενά» ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να είναι αληθινές οι φήμες για κακή υγεία του Τούρκου Προέδρου.

Σχετικά άρθρα