Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σουηδία: Νέα μέτρα λόγω «Όμικρον» – Τι ανακοίνωσε η Μαγκνταλένα Άντερσον

Σουηδία: Νέα μέτρα λόγω «Όμικρον» – Τι ανακοίνωσε η Μαγκνταλένα Άντερσον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα», Σουηδία,

Η Σουηδία θα εισαγάγει μια σειρά από νέα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid-19 καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες στη σκανδιναβική χώρα.

Από τις 23 Δεκεμβρίου, οι μεγάλες εκδηλώσεις θα πρέπει να απαιτούν αποδεικτικό εμβολιασμού για την είσοδο, τα εστιατόρια μπορούν να εξυπηρετούν μόνο καθισμένους θαμώνες και οι εκδηλώσεις που δεν λαμβάνουν μέτρα ασφαλείας θα περιοριστούν σε 20 συμμετέχοντες, δήλωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Η Σουηδία έχει από καιρό σχετικά ξεφύγει από το πιο πρόσφατο κύμα της νόσου που έχει σαρώσει την Ευρώπη και ώθησε τις χώρες να επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς.

Ωστόσο, τις τελευταίες 14 ημέρες ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 στη Σουηδία αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40% και η παραλλαγή Όμικρον θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια επιταχυνόμενη αύξηση των λοιμώξεων.

«Έχουμε μια νέα παραλλαγή ιού και η κατάσταση έχει αλλάξει», είπε η Άντερσον.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται και θα γίνει πιο δύσκολο για λίγο».

«Πρέπει τώρα να αναλάβουμε από κοινού την ευθύνη και πρέπει να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα.

»Καταλαβαίνω ότι πολλοί έχουν κουραστεί από αυτό -το ίδιο κι εγώ- αλλά τώρα έχουμε μια νέα παραλλαγή ιού, που σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια νέα κατάσταση».

Εν τω μεταξύ, νέες προβλέψεις από τον Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία έδειξαν ότι ο ρυθμός των νέων λοιμώξεων συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες εβδομάδες και κορυφώνεται τον Ιανουάριο.

Οι τελευταίοι περιορισμοί -το δεύτερο στάδιο των σχεδίων της κυβέρνησης- περιελάμβαναν επίσης όριο 50 ατόμων σε ιδιωτικές συγκεντρώσεις και την ανάγκη για δελτίο εμβολιασμού για δημόσιες εκδηλώσεις όπου υπάρχουν περισσότερα από 500 άτομα.

Οι νέοι κανόνες θα απαιτούν επίσης την εξυπηρέτηση μόνο καθιστών σε μπαρ και εστιατόρια, καθώς και συμμετέχοντες μόνο σε καθήμενους σε μεγαλύτερες δημόσιες εκδηλώσεις, κάτι που σημαίνει ότι οι χώροι όπως τα νυχτερινά κέντρα μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν, τουλάχιστον εν μέρει.

Σχετικά άρθρα