Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία χαιρέτησε τη νίκη της δημοκρατικής παράταξης στη Χιλή

Η Γαλλία χαιρέτησε τη νίκη της δημοκρατικής παράταξης στη Χιλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γκάμπριελ Μπόριτς, Χιλή,

Η Γαλλία χαιρέτισε την εκλογή του νεαρού υποψηφίου της αριστεράς και της ενωμένης δημοκρατικής παράταξης, Γκαμπριέλ Μπόριτς, στην προεδρία της Χιλής και τον διαβεβαίωσε για την «αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την ενίσχυση» των διμερών σχέσεων.

Ο Μπόριτς εξελέγη με την υπόσχεση της εγκαθίδρυσης κράτους πρόνοιας, μια ευρύτατη αλλαγή στη χώρα που θεωρείται το εργαστήρι του νεο-φιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική αλλά έγινε η πιο άνιση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Η Γαλλία συγχαίρει τον Γκαμπριέλ Μπόριτς για την εκλογή του στην προεδρία της Χιλής και του απευθύνει τις ευχές της για επιτυχία στα υψηλά καθήκοντά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κρελ Λεζάντρ.

Ο 35χρονος Γκαμπριέλ Μπόριτς που θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος της Χιλής και συμπεριλαμβάνεται στους νεότερους ηγέτες του κόσμου, απέσπασε το 55% των ψήφων την Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών επικρατώντας του ακροδεξιού υποψηφίου Χοσέ Αντόνιο Καστ, θαυμαστή της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινόσετ.

Σχετικά άρθρα