Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

New York Times: Τους αγνοεί όλους ο Ερντογάν – Δεν ακούει καμία συμβουλή

New York Times: Τους αγνοεί όλους ο Ερντογάν – Δεν ακούει καμία συμβουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα New York Times, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να ακολουθήσει ανορθόδοξες οικονομικές πολιτικές, αλλά αναμένει να αποδώσουν καρπούς πριν από τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για το 2023, αναφέρουν οι New York Times.

Ο Ερντογάν αγνοεί τις προειδοποιήσεις από επιχειρηματικούς ομίλους, επενδυτές και οικονομολόγους παρά την πτώση του ποσοστού αποδοχής του και την πτώση «ρεκόρ» για την τουρκική λίρα.

«Πιστεύει ότι ξέρει καλύτερα, δεν νομίζω ότι ακούει συμβουλές», είπε ο πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, Ακίφ Μπεκί, σύμφωνα με τους New York Times.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο Ερντογάν πίστευε ότι οι πολιτικές του θα λειτουργούσαν και θα ήταν σε θέση να πείσει το εκλογικό σώμα για την εγκυρότητά τους».

Ο Διευθυντής του German Marshall Fund στην Άγκυρα, δήλωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται ολοένα και περισσότερο ως αυταρχικός ηγέτης και δεν ανέχεται τις διαφωνίες, ιδιαίτερα από το εσωτερικό του κόμματος.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι ο Ερντογάν είναι επικεντρωμένος εξ’ ολοκλήρου στις επερχόμενες εκλογές, με τις οποίες θα μπορέσει να ανακτήσει την πολιτική του δύναμη και να διατηρήσει την εξουσία του.

Σχετικά άρθρα