Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τις προεδρικές εκλογές του ’23 στην Κύπρο

Τι απάντησε ο Νίκος Χριστοδουλίδης για τις προεδρικές εκλογές του ’23 στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κύπρος, Νίκος Χριστοδουλίδης,

Τον δρόμο του διαλόγου με τους πολίτες συνολικά αλλά κυρίως με τη βάση του Δημοκρατικού Συναγερμού επιλέγει ο Νίκος Χριστοδουλίδης, διατηρώντας ακόμα κλειστά τα χαρτιά του σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2023, παρά τις πιέσεις που δέχεται.

Στην πρώτη συνέντευξη αφ’ ότου άρχισε να συζητείται έντονα το κεφάλαιο προεδρικές εκλογές, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επιλέγει να μην ανοίξει τα χαρτιά του σε ό,τι αφορά το θέμα της δικής του υποψηφιότητας, παραπέμποντας στο διάλογο που συνεχίζει με τους πολίτες, αφήνοντας για αργότερα την οριστικοποίηση αποφάσεων.

«Αφουγκράζομαι την κοινωνία, το κόμμα μου, όπως φυσικά και τη βάση του κόμματος και λαμβάνω σοβαρά υπόψη τις θέσεις, ανησυχίες και προτροπές της», επισημαίνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης στον «Φιλελεύθερο».

Με νόημα διαμηνύει: «είμαι στο ΔΗΣΥ από τη νεολαία μέχρι σήμερα» και προσθέτει ότι:

«Η πολιτική δεν είναι δρόμος ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος και τα τελεσίγραφα δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση».

Για τον παράγοντα χρόνο λέει ότι είναι ύψιστης σημασίας εάν το βασικό ζητούμενο είναι το θετικό αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδεικνύει πως «πρέπει να σκέφτεσαι το χρήσιμο και το επωφελές τη συγκεκριμένη στιγμή για τον τόπο σου όταν παίρνεις σχετικές αποφάσεις και όχι να κολλάς σε προσωπικές φιλοδοξίες».

Μέσα από τις απαντήσεις του Ν. Χριστοδουλίδη εξάγεται κάλλιστα ότι το ραντεβού για ανακοινώσεις σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2023 πάει για την άνοιξη.

Σχολιάζοντας τα όσα εις βάρος του λέχθηκαν στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, σημειώνει πως ο ίδιος είναι ανεκτικός στην κάθε άποψη, και το ελάχιστο που ζητά είναι «σεβασμός και στις δικές μου απόψεις και θέσεις χωρίς αφορισμούς».

Στη συνέντευξή του στον «Φ» ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπεραμύνεται της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί και των αποφάσεων που λαμβάνονται για θέματα που αφορούν το υπουργείο του.

Σχετικά άρθρα