Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το 2022 η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας θα επιδιώξει διεθνή αναγνώριση

Το 2022 η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας θα επιδιώξει διεθνή αναγνώριση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία,

Επιδιώκουμε να επιτύχουμε διεθνή πολιτική αναγνώριση το 2022, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES) -με κίτρινο χρώμα στον χάρτη.

Στα μέσα Αυγούστου, ο συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AANES, Αμπντ Χαμέντ αλ Μεχμπάς, δήλωσε ότι «το άνοιγμα [διπλωματικών] γραφείων σε ευρωπαϊκές χώρες βοηθά στην ανάπτυξη πολιτικών σχέσεων με αυτές τις χώρες».

Η AANES έχει ανοίξει γραφεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Σουηδία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ρωσία και η Νορβηγία, το τελευταίο από τα οποία ήταν το γραφείο στη Γενεύη της Ελβετίας.

Ο Χασάν Κόχερ, αναπληρωτής συμπρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της AANES, δήλωσε ότι η AANES θέλει να επιτύχει διεθνή αναγνώριση στο πλαίσιο της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

«Η AANES έχει σημαντικά σχέδια που θέλει να επιτύχει το 2022, συμπεριλαμβανομένης της εντατικοποίησης της διπλωματικής εκπροσώπησης και της ανάπτυξης των εξωτερικών σχέσεων της κυβέρνησης για να προχωρήσει προς την επίλυση της συριακής κρίσης», είπε στο North Press.

Ο Κόχερ θεώρησε ότι η ανάπτυξη του διοικητικού και θεσμικού έργου στην Αυτόνομη Διοίκηση «έχει γίνει μια επείγουσα ανάγκη που πρέπει να επιτευχθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους».

Επεσήμανε ότι η Αυτόνομη Διοίκηση φιλοδοξεί να ενισχύσει τη λαϊκή αποδοχή της και ότι η αναδιατύπωση του Κοινωνικού Συμβολαίου της βορειοανατολικής Συρίας επιτυγχάνει αυτή την επιθυμία.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η διευρυμένη επιτροπή για τη σύνταξη του κοινωνικού συμβολαίου για τη βορειοανατολική Συρία ξεκίνησε τις συνεδριάσεις της με τη συμμετοχή 157 εκπροσώπων της AANES, πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

«Η AANES θέλει να αναπτύξει τον πολιτικό διάλογο μεταξύ όλων των συριακών κομμάτων και να αναζητήσει μια πολιτική λύση στη Συρία σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του ΟΗΕ για την πολιτική μεταβίβαση της εξουσίας», σημείωσε ο Κόχερ.

Σχετικά άρθρα