Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φονικές πλημμύρες στο ιρακινό Κουρδιστάν – Ο κατακλυσμός ήρθε πριν ξημερώσει

Φονικές πλημμύρες στο ιρακινό Κουρδιστάν – Ο κατακλυσμός ήρθε πριν ξημερώσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερμπίλ (Άρβηλα), Ιράκ, Καιρός, Κουρδιστάν, Μασρούρ Μπαρζανί, Πλημμύρες, Πλημμυροπαθείς,

Τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν λόγω των ξαφνικών πλημμυρών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις στην επαρχία Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης Όμεντ Χοσνάου.

Ο κυβερνήτης εξήγησε ότι πέντε από τα θύματα ήταν μέλη δύο οικογενειών στη συνοικία Νταράτου, σημειώνοντας ότι ένα άτομο σκοτώθηκε επίσης από κεραυνό στην πόλη Σαμάμα, στην επαρχία Ερμπίλ.

Επιπλέον, ένα παιδί πέθανε στην περιοχή Κουστάπα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Η Πολιτική Άμυνα της επαρχίας Ερμπίλ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι τέσσερα μέλη της τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να σώσουν ανθρώπους από τις πλημμύρες.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που ξεκίνησαν περίπου στις 4.00 π.μ. (ώρα Ερμπίλ) προκάλεσαν επίσης μεγάλες ζημιές σε δεκάδες σπίτια και οχήματα σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Ερμπίλ.

Ο Κούρδος πρωθυπουργός Μασρούρ Μπαρζανί εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ζήτησε από τις αρμόδιες Αρχές να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την παροχή της απαραίτητης βοήθειας στους πληγέντες από τη φυσική καταστροφή.

Ο πρωθυπουργός της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί διέταξε άμεση έκτακτη βοήθεια στις οικογένειες που επλήγησαν από τη φονική πλημμύρα στην επαρχία της Ερμπίλ.

«Έχω δώσει οδηγίες σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να παράσχουν άμεση υποστήριξη και ανακούφιση στις πληγείσες περιοχές», έγραψε ο πρωθυπουργός Μπαρζανί σε μια δήλωση σχετικά με την πλημμύρα της Παρασκευής που σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους.

«Είμαι βαθιά λυπημένος για τις απώλειες ζωών και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη χθεσινή δυνατή βροχόπτωση και τις πλημμύρες.

»Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και όλους όσους επλήγησαν», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει για ένα άλλο μεγάλο κύμα βροχοπτώσεων στα νότια της Ερμπίλ που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανές παρόμοιες καταστροφές.

Ο Μπαρζανί δέχθηκε την Παρασκευή ένα τηλεφώνημα από τον Ιρακινό ομόλογό του Μουσταφά αλ-Καντίμι.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπαρζανί σε δελτίο Τύπου, ο Ιρακινός πρωθυπουργός εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του να βοηθήσει την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στην αντιμετώπιση των πλημμυρών στην πρωτεύουσα Ερμπίλ.

Τόνισε επίσης τις στενότερες συνεργασίες μεταξύ Ερμπίλ και Βαγδάτης σε διάφορους τομείς για την παροχή σταθερότητας και ασφάλειας σε όλες τις συνιστώσες της χώρας, πρόσθεσε το δελτίο Τύπου.

Εν τω μεταξύ, το γραφείο του Καντίμι επεσήμανε ότι ο Ιρακινός ηγέτης «διαβεβαίωσε τα μέτρα της κυβέρνησης που έλαβε ενόψει του πρόσφατου κύματος βροχοπτώσεων και πλημμυρών στην περιοχή».

Μετά το τηλεφώνημα, ο Πρωθυπουργός Μπαρζανί έγραψε στο Twitter:

«Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη, τα συναισθήματα και την αλληλεγγύη πρωθυπουργέ Καντίμι».

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων τρεις αλλοδαποί, σε διάφορες περιοχές της επαρχίας Ερμπίλ.

Σχετικά άρθρα