Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

G7: Η «Όμικρον» η «μεγαλύτερη τρέχουσα απειλή»

G7: Η «Όμικρον» η «μεγαλύτερη τρέχουσα απειλή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Ομάδα G7, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Ως τη «μεγαλύτερη τρέχουσα απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία» χαρακτήρισε την παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού η ομάδα της G7, προειδοποιώντας ότι η στενή συνεργασία μεταξύ των χωρών είναι τώρα «πιο σημαντική από ποτέ».

Η Βρετανία, η οποία προεδρεύει αυτή τη στιγμή της Συνόδου των G7, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι χώρες της ομάδας ανησυχούν βαθιά για την αύξηση των κρουσμάτων.

«Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι αυτές οι εξελίξεις πρέπει να θεωρηθούν ως η μεγαλύτερη τρέχουσα απειλή για την παγκόσμια δημόσια υγεία», αναφέρεται.

Οι υπουργοί υγείας της G7 πραγματοποίησαν την Πέμπτη την τελευταία τους συνεδρίαση της προεδρίας της G7 του Ηνωμένου Βασιλείου, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις πολύ ανησυχητικές εξελίξεις σχετικά με την Όμικρον.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στη Βρετανία, η οποία σημειώνει άνοδο των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, καταγράφοντας αριθμούς ρεκόρ- μαζί με το ημερήσιο ρεκόρ χορήγηγης ενισχυτικών δόσεων την Πέμπτη.

Οι υπουργοί εστίασαν στην παγκόσμια πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ, στον προσδιορισμό της αλληλούχισης του γονιδιώματος, στα εμβόλια και στη θεραπεία σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η εξάπλωσή του.

«Τόνισαν επίσης την αυξανόμενη σημασία των ενισχυτικών εκστρατειών εμβολιασμού και των τακτικών τεστ παράλληλα με τα συνεχιζόμενα μη φαρμακευτικά μέτρα», ανέφερε η δήλωση.

«Είναι πιο σημαντικό από ποτέ η στενή συνεργασία και η παρακολούθηση καθώς και η κοινή χρήση δεδομένων.

»Αυτό θα είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της ταχέως αναπτυσσόμενης κατάστασης», τονίζουν επίσης

Σχετικά άρθρα