Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μασκ: Μίλησαν για εκτόξευση τουρκικού δορυφόρου στο διάστημα

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν-Μασκ: Μίλησαν για εκτόξευση τουρκικού δορυφόρου στο διάστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έλον Μασκ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τηλεδιάσκεψη με τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο και CEO της Tesla και της SpaceX, Έλον Μασκ, είχε ο πρόεδρος της σχεδόν χρεοκοπημένης Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας στη συνάντηση συζητήθηκαν προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του τουρκικού δημοσίου και ιδιωτικού τομέα με τις εταιρείες που διευθύνει ο Μασκ σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στις δορυφορικές και διαστημικές τεχνολογίες.

Επί τάπητος τέθηκαν επίσης και τα θέματα των ηλεκτρικών οχημάτων και της ψηφιακής οικονομίας και αξιολογήθηκαν οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις και τα βήματα για τη βελτίωση της υφιστάμενης συνεργασίας.

Συζητήθηκαν επίσης βήματα που μπορούν να γίνουν από κοινού όσον αφορά τις μπαταρίες λιθίου του τουρκικού εγχώριου ηλεκτρικού οχήματος TOGG.

Ερντογάν και Μασκ μίλησαν επίσης για την εκτόξευση του δορυφόρου TURKSAT 5-B στο διάστημα, μετά τον δορυφόρο TURKSAT 5-A που εκτοξεύτηκε τον Ιανουάριο με πύραυλο της SpaceX.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστησε την προσοχή και σε άλλα έργα που υλοποιεί η Τουρκία στο πλαίσιο του Εθνικού Διαστημικού Προγράμματος της.

Είναι απίθανος ο Ερντογάν. Η λίρα οδεύει προς 16 λίρες προς ένα δολάριο, ο λαός του συνωστίζεται στα συσσίτια κι αυτός πουλά «φούμαρα» για δήθεν συνεργασίες με τον Έλον Μασκ.

Η μόνη συνεργασία που μπορεί να κάνει με τον Μασκ είναι να του πουλήσει τη μισή Τουρκία σε τιμή ευκαιρίας.

Σχετικά άρθρα