Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας (SDF) παρέδωσαν στο Ιράκ 100 αιχμάλωτους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι της Συρίας (SDF) παρέδωσαν στο Ιράκ 100 αιχμάλωτους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (AANES), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) παρέδωσαν στο Ιράκ εκατό αιχμαλώτους μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Είναι όλοι Ιρακινοί υπήκοοι, ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου των SDF το Σάββατο.

Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια της απελευθερωτικής επίθεσης «Cizîrê Storm», της τελευταίας επίθεσης κατά του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.

Η παράδοσή τους έγινε βάσει συμφωνίας μεταξύ της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας και της ιρακινής κυβέρνησης.

Ένας μεγάλος αριθμός αιχμαλώτων του Ισλαμικού Κράτους που οδηγούνται τώρα στην ιρακινή Δικαιοσύνη κρατούνταν στη φυλακή Σίνα στη Χασάκα (Β/Α Συρία), όπου σημειώνονται συχνά ταραχές και εξεγέρσεις.

Στις αρχές Νοεμβρίου, οι δυνάμεις ασφαλείας της Αυτόνομης Διοίκησης κατάφεραν να αποτρέψουν μια επιχείρηση απελευθέρωσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη φυλακή Σίνα.

Το κελί ανασκάφηκε και κατασχέθηκε ένα μεγάλο οπλοστάσιο.

Σχετικά άρθρα