Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πολιτοφυλακή των Γιαζίντι (YBŞ) έκλεισε όλες τις ιρακινές δημόσιες υπηρεσίες στο Σιντζάρ

Η πολιτοφυλακή των Γιαζίντι (YBŞ) έκλεισε όλες τις ιρακινές δημόσιες υπηρεσίες στο Σιντζάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαζίντι, Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBŞ), Μοσούλη,

Μια ένοπλη κουρδική πολιτοφυλακή στο βορειοδυτικό Ιράκ, που συνδέεται ιδεολογικά με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), διέταξε την Κυριακή να κλείσουν αμέσως όλα τα γραφεία της ιρακινής κυβέρνησης στην περιοχή των Γιαζίντι, στο Σιντζάρ (σ.σ. Σινγκάλ στα κουρδικά), σύμφωνα με έγγραφό της.

Μια επιστολή, υπογεγραμμένη από το Δημοκρατικό Αυτόνομο Συμβούλιο του Σιντζάρ, αναφέρει ότι οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ (YBS) ενημέρωσαν όλα τα κυβερνητικά όργανα του Ιράκ να εκκενώσουν τους υπαλλήλους τους και να κλείσουν τα γραφεία τους.

Η εντολή, ωστόσο, εξαιρεί το αστυνομικό τμήμα.

Ο επικεφαλής του δήμου Σιντζάρ, Τζαμίλ Σιβόκ, είπε στο Kurdistan 24 ότι οι πολιτοφύλακες που συνδέονται με το PKK στάλθηκαν να κλείσουν το δημόσιο γραφείο μετά την παράδοση της έγγραφης διαταγής από το Δημοκρατικό Αυτόνομο Συμβούλιο του Σιντζάρ.

Ο Σιβόκ δήλωσε ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στο γραφείο του κυβερνήτη στη Μοσούλη.

«Λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα και μια δύναμη εθνικής ασφάλειας βρίσκεται τώρα καθοδόν για το Σιντζάρ», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Οι Μονάδες Αντίστασης του Σινγκάλ συγκροτήθηκαν από Γιαζίντι, υπό την καθοδήγηση του PKK, για να αντισταθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Υπήρξαν η μοναδική δύναμη αντίστασης στους τζιχαντιστές όταν οι Ιρακινοί έτρεχαν να σωθούν πανικόβλητοι.

Οι Γιαζίντι δεν είναι μουσουλμάνοι. Είναι ένα «συγκριτικό» παρακλάδι της αρχαίας κουρδικής (και περσικής) θρησκείας του ζωροαστρισμού.

Σχετικά άρθρα