Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάιντεν σε Πούτιν: Εάν επιτεθείς στην Ουκρανία θα σε καταστρέψω οικονομικά

Μπάιντεν σε Πούτιν: Εάν επιτεθείς στην Ουκρανία θα σε καταστρέψω οικονομικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία, Τζο Μπάιντεν,

Η Ρωσία θα καταβάλει ένα «τρομερό τίμημα» και θα αντιμετωπίσει καταστροφικές οικονομικές συνέπειες αν εισβάλει στην Ουκρανία, τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η πιθανότητα αποστολής στρατευμάτων των ΗΠΑ για χερσαία πολεμική επιχείρηση σε περίπτωση ρωσικής εισβολής «δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι», αν και θα απαιτείτο από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να στείλουν περισσότερες δυνάμεις στις χώρες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ προκειμένου να ενισχύσουν την άμυνά τους.

«Κατέστησα απολύτως σαφές στον πρόεδρο Πούτιν πως αν κινηθεί στην Ουκρανία, οι οικονομικές συνέπειες για την οικονομία του θα είναι καταστροφικές» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερθείς στη συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του.

Ο Μπάιντεν, που είχε τηλεδιάσκεψη δύο ωρών με τον Πούτιν πριν από μερικές μέρες σε ψυχροπολεμικό κλίμα, δήλωσε πως είπε στον Ρώσο πρόεδρο σαφώς πως η θέση της Ρωσίας στον κόσμο θα αλλάξει «εμφανώς» στην περίπτωση μιας εισβολής στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα