Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Με όπλα πολεμούν και στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Τουρκία: Με όπλα πολεμούν και στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Κλιμακώνεται ραγδαία η κατάσταση στην Τουρκία που συγκλονίζεται από την ένοπλη εξέγερση των Κούρδων που διαδηλώνουν μαζικά σε όλες τις πόλεις τις Τουρκίας.

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κατεχόμενου Κουρδιστάν, το Ντιγιάρμπακιρ, την Μπατμάν, την Μαντρίν, στην Βαρτό και άλλες επεκτάθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι και την Παρασκευή.

Στις περισσότερες από αυτές τις πόλεις οι Κούρδοι βγήκαν με τα όπλα πολεμώντας τους στρατιώτες που έχουν κατέβει με τα τανκς αφού οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να ελέγξουν την εξέγερση.

Όμως αυτό φαίνεται ότι είναι μόνο η αρχή αφού στην φωτογραφία ντοκουμέντο του Agence Le Journal βλέπουμε Κούρδο διαδηλωτή στην Κωνσταντινούπολη να έχει βγάλει το όπλο και να πυροβολεί στην καρδιά της πόλης, στην συνοικία Οκμεϊντανί, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πλατεία Τακσίμ.

Και στο βίντεο μπορείτε να ακούσετε τους πυροβολισμούς να πέφτουν βροχή σε μια άλλη περιοχή της Κωνσταντινούπολης, το Γκαζί, που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της πόλης.

Μια εργατική συνοικία που είχε συγκλονιστεί από τις εργατικές διαδηλώσεις το 1995.

Σχετικά άρθρα