Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

SZ: Η Μέρκελ έβγαζε συχνά φλας δεξιά και έστριβε αριστερά

SZ: Η Μέρκελ έβγαζε συχνά φλας δεξιά και έστριβε αριστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ευρώ, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Όλαφ Σολτς,

«Με την εκλογή του Όλαφ Σολτς ως καγκελάριου φθάνει και τυπικά στο τέλος της η εποχή Μέρκελ μετά από 16 χρόνια στην εξουσία», γράφει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Τέλος εποχής».

Η γερμανική εφημερίδα δημοσιεύει ολοσέλιδο απολογισμό των πεπραγμένων της πρώτης Γερμανίδας καγκελαρίου παραθέτοντας σημαντικούς σταθμούς, πολιτικές επιτυχίες, αλλά και παραλείψεις της, όπως είχε γραφεί πολλές φορές, ισχυρότερης γυναίκας στον κόσμο.

Αναφορά στο άρθρο γίνεται και στην Ελλάδα και τις ολονύχτιες διαπραγματεύσεις τον Ιούλιο του 2015 στις Βρυξέλλες, όπου ουσιαστικά επισφραγίστηκε η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Η εφημερίδα του Μονάχου παρατηρεί:

«Η μέρα που περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ ήταν η 13η Ιουλίου του 2015.

»Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες η καγκελάριος και ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδιναν ο καθένας τη δική του μάχη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με ζητούμενο είτε μια ακόμα ισχυρή ένεση της ελληνικής οικονομίας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων είτε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, όπως ζητούσε τότε ο εξοργισμένος υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

»Στις 4 τα ξημερώματα έγινε εφικτός ένας συμβιβασμός.

»Για μια ακόμη φορά επικράτησε η λογική έναντι της οργής της καγκελαρίου.

»Η Άνγκελα Μέρκελ γνώριζε καλά ότι αν η Ελλάδα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ τόσο η ευρωζώνη, όσο και η ΕΕ απειλούνταν με διάλυση.

»Συχνά η καγκελάριος έβγαζε φλας δεξιά και έστριβε τελικά αριστερά».

Σχετικά άρθρα