Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο υπέρμαχος της σκληρής λιτότητας Κρίστιαν Λίντερ συγχαίρει τον Μητσοτάκη

Ο υπέρμαχος της σκληρής λιτότητας Κρίστιαν Λίντερ συγχαίρει τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Κρίστιαν Λίντνερ, Κυριάκος Μητσοτάκης,

Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων και νέος υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ συγχαίρει την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις. Θεωρεί μάλιστα την Ελλάδα παράδειγμα και για τη Γερμανία.

Σε κοινή συνέντευξη Tύπου το πρωί στο Βερολίνο με τον νέο καγκελάριο, Σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς και τον υπουργό Οικονομίας και Κλίματος, τον πολιτικό των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ, αναφέρθηκε στους φόβους που επικρατούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ στη νότια Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα ότι ως υπουργός Οικονομικών θα ακολουθήσει μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική κατά το πρότυπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λίντνερ τόνισε ότι η Γερμανία θα φροντίσει να διατηρηθεί η σταθερότητα στην ΕΕ αλλά και να υλοποιούνται επενδύσεις που αφορούν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Όπως δήλωσε, «ένα από τα σημεία προσανατολισμού για εμάς είναι η εντυπωσιακή και πετυχημένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ, στην Ελλάδα επιτεύχθηκε «με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα να οδηγηθεί η ελληνική οικονομία σε ένα νέο πετυχημένο δρόμο».

Και η Γερμανία θα πρέπει να αναπτύξει παρόμοια φιλοδοξία.

«Συνεπώς, χαίρομαι», δήλωσε ο κ. Λίντνερ, «με την επόμενη ευκαιρία να συνεχίσουμε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογο μου σε καλό κλίμα και με συναίνεση τις συνομιλίες που είχαμε και στο παρελθόν».

Προς το παρόν είναι δύσκολο να να εκτιμήσει κανείς, το τι μπορούν να σημαίνουν αυτές οι φιλοφρονήσεις.

Γεγονός είναι πάντως ότι στην περίοδο της ελληνικής κρίσης χρέους οι Φιλελεύθεροι υποστήριζαν την επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, ενώ στην παρούσα φάση διαφωνούν με τη χαλάρωση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα