Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στο FBI: Συνθήματα με υπογραφή Ισλαμικό Κράτος στην Ουάσιγκτον

Συναγερμός στο FBI: Συνθήματα με υπογραφή Ισλαμικό Κράτος στην Ουάσιγκτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για FBI - Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ουάσιγκτον, Τζιχαντιστές,

Το FBI κάνει έρευνες για ένα γκραφίτι με υπογραφή Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το οποίο εμφανίζεται σε διάφορα σημεία στην Ουάσιγκτον.

Η Μαρίν Κόγκαν, από το New York Magazine, ανέφερε ότι παρατήρησε διάφορα γκραφίτι με αναφορές στο Ισλαμικό Κράτος γύρω από τη βορειοδυτική γειτονιά της Ουάσιγκτον.

Πόσταρε δύο διαφορετικές φωτογραφίες από την Λεωφόρο Κονέκτικατ, όπου φαίνεται η φράση “Ο Θεός είναι μεγάλος” στα αραβικά (allah akbar) με υπογραφή ISIS (“Ισλαμικό Κράτος”).

Η Τζένιφερ Γουίλιαμς από το Τέξας πόσταρε μια φωτογραφία στο τουίτερ με ένα παρόμοιο γκραφίτι στη Λεωφόρο Κονέκτικατ μια εβδομάδα πριν.

Άλλα γκραφίτι γράφουν “με την άδεια του Θεού” στα αραβικά και υπογραφή CIA στα αγγλικά, είπε η κα Κόγκαν.

Ο Γουίλ Μακ Καντς, διευθυντής του προγράμματος Μπρούκινς (Brookings) –το οποίο χρηματοδοτείται από το Κατάρ- για τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον Ισλαμικό κόσμο, είπε ότι έχει δει και ο ίδιος το γκραφίτι στην Ουάσιγκτον.

“Είμαι σίγουρος ότι κάποιος κάνει πλάκα”, είπε. “Γιατί να γράψει κάποιος ‘ο Θεός είναι μεγάλος’ (allah akbar) στα αραβικά και μετά να υπογράψει με λατινικούς χαρακτήρες ISIS (Ισλαμικό Κράτος);”

Ο εκπρόσωπος Τύπου του FBI, Άντριου Έιμς (Andrew Ames) είπε “γνωρίζουμε για το γκραφίτι” και “καλούμε οποιονδήποτε δει ύποπτες κινήσεις ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία για αυτόν τον βανδαλισμό να το αναφέρει στις τοπικές Αρχές ή στο FBΙ”.

Σχετικά άρθρα