Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόμας Μέρτενς: Θα χρειαστούν τρεις έως έξι μήνες για να αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο κατά της «Όμικρον»

Τόμας Μέρτενς: Θα χρειαστούν τρεις έως έξι μήνες για να αναπτυχθεί ένα νέο εμβόλιο κατά της «Όμικρον»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Δέλτα, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών στη Γερμανία, Τόμας Μέρτενς εκτιμά ότι θα χρειαστούν τρεις έως έξι μήνες για να αναπτύξουν οι φαρμακευτικές εταιρείες ένα νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον.

«Οι εταιρείες θα χρειαστούν τρεις έως έξι μήνες στο εργαστήριο για την παραγωγή του εμβολίου.

»Αυτό δεν είναι εντελώς ασήμαντο: Πρέπει να δημιουργήσουν ένα εμβόλιο που να λειτουργεί κατά της Όμικρον και της Δέλτα, επειδή η Δέλτα είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένη», δήλωσε ο Μέρτενς στην «Rheinische Post».

«Το ερώτημα είναι αν οι Αρχές θα απαιτήσουν εντελώς νέες ρυθμιστικές μελέτες ή θα επιλέξουν μια γρήγορη διαδικασία έγκρισης», πρόσθεσε ο Γερμανός επιδημιολόγος.

«Η Όμικρον έχει επιφέρει πολλές αλλαγές στην πρωτεΐνη ακίδας, γεγονός που θα μπορούσε να δυσκολέψει τα αντισώματα να αναλάβουν δράση κατά του ιού», τονίζει ο Μέρτενς.

«Μην αναβάλλετε τον αναμνηστικό εμβολιασμό»

Παρά την αναμονή για ένα νέο εμβόλιο, οι πολίτες θα πρέπει τώρα να κάνουν αναμνηστικό εμβολιασμό, τόνισε ο Μέρτενς:

«Η ενίσχυση σίγουρα αξίζει τον κόπο.

»Ο αγώνας ενάντια στην παραλλαγή Δέλτα συνεχίζεται.

»Και δεν θα ήταν πρόβλημα οι πολίτες να εμβολιαστούν ξανά λίγους μήνες μετά τον αναμνηστικό εμβολιασμό για να προστατευθούν από την Όμικρον, αν χρειαστεί».

Ο Μέρτενς προειδοποίησε επίσης ότι δεν πρέπει να στοχοποιηθεί η Νότια Αφρική, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή Όμικρον:

«Η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει το πρόβλημα πολύ επαγγελματικά, γι’ αυτό ανακαλύφθηκε η Όμικρον.

»Κανείς δεν ξέρει από πού προέρχεται η μετάλλαξη.

»Μπορεί να οφείλεται σε μεταλλάξεις που εμφανίστηκαν σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους στους οποίους οι ιοί πολλαπλασιάζονται ιδιαίτερα βίαια και για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω έλλειψης αντίστασης».

Η νέα μετάλλαξη πληθαίνει τις ανησυχίες σε όλο τον κόσμο, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε τι αντίκτυπο θα έχει στην πανδημία.

Λόγω των πολλών μεταλλάξεων, υπάρχει φόβος ότι η παραλλαγή Όμικρον θα μπορούσε να μεταδοθεί πιο εύκολα και να είναι πιο ανθεκτική στους εμβολιασμούς. Αυτό όμως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Σχετικά άρθρα