Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος αναλαμβάνει καγκελάριος της Αυστρίας μετά τον Σεμπάστιαν Κουρτς

Ποιος αναλαμβάνει καγκελάριος της Αυστρίας μετά τον Σεμπάστιαν Κουρτς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Καρλ Νεχάμερ, Σεμπάστιαν Κουρτς,

Αλλαγή σελίδας στην Αυστρία μετά την αποχώρηση από την πολιτική του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Το Συντηρητικό Κόμμα επέλεξε τον υπουργό εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ, ηγέτη του κόμματος και επόμενο καγκελάριο μετά το αντίο του 35χρονου πολιτικού.

«Ορίσθηκα σήμερα ομοφώνως από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος (ÖVP) πρόεδρος του κόμματος και, κατά συνέπεια, υποψήφιος για την θέση του καγκελαρίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Βιέννη ο Καρλ Νεχάμερ.

Ο 49χρονος πολιτικός ανακοίνωσε με την ευκαιρία αυτή ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό.

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ο οποίος ασκούσε χρέη καγκελαρίου μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, κατά του οποίου διεξάγεται έρευνα για σκάνδαλο διαφθοράς, θα αναλάβει και πάλι την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υποψήφιος καγκελάριος ανακοίνωσε ότι ο Μάγκνους Μπρούνερ, υφυπουργός Περιβάλλοντος, αναλαμβάνει το υπουργείο των Οικονομικών.

Ο Καρλ Νεχάμερ θα είναι ο πέμπτος αυστριακός καγκελάριος που αναλαμβάνει από το 2016. Η ημερομηνία της ορκωμοσίας του δεν έχει ανακοινωθεί.

Ποιος είναι ο Καρλ Νεχάμερ

Ο 49χρονος Νεχάμερ είναι πρώην στρατιωτικός και σύμβουλος επικοινωνίας που ανέβηκε στις τάξεις του κόμματος και τελικά έγινε ο πρόεδρος του.

Λατρεύει την στρατιωτική ορολογία και ως υπουργός Εσωτερικών υπήρξε ο κύριος εκφραστής της πολιτικής που χαρακτήριζε τον Κουρτς: σκληρή γραμμή για την παράνομη μετανάστευση, ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα και δέσμευση να αποτρέψει την επανάληψη της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη του 2015-2016, όταν η Αυστρία δέχτηκε πάνω από 1 % του πληθυσμού της σε αιτούντες άσυλο.

Σχετικά άρθρα