Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε χωριά στο βόρειο Ιράκ – Σκοτώθηκαν χωρικοί

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε χωριά στο βόρειο Ιράκ – Σκοτώθηκαν χωρικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε δύο χωριά στην περιοχή Μαχμούρ του βόρειου Ιράκ, η οποία διεκδικείται μεταξύ της ομοσπονδιακής ιρακινής κυβέρνησης και της τοπικής κουρδικής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει λάβει το BasNews, οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στα χωριά Χιντίρια και Λαουάρ κοντά στο Μαχμούρ, νοτιοδυτικά της κουρδικής πρωτεύουσας Ερμπίλ (Ἄρβηλα), όπου οι ντόπιοι πήραν όπλα για να αποκρούσουν την επίθεση.

Κουρδικές δυνάμεις των Πεσμεργκά έφτασαν επίσης στο σημείο για να βοηθήσουν τους χωρικούς ενάντια στους τζιχαντιστές, είπε μια πηγή.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης σκοτώθηκαν τρεις άμαχοι, οι οποίοι λέγεται ότι ήταν γιοι του αρχηγού του χωριού Χιντίρια.

Άλλες ανεπιβεβαίωτες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι υπήρξαν επίσης θύματα μεταξύ των στρατιωτών των Πεσμεργκά.

Αυτή η επίθεση έγινε καθώς το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται ότι έχει ανασυνταχθεί στα περισσότερα μέρη του Ιράκ, ιδιαίτερα στις περιοχές που αμφισβητούνται μεταξύ της Ερμπίλ και της Βαγδάτης.

Η τρομοκρατική οργάνωση, μόνο κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, διεξήγαγε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις στις δυνάμεις Πεσμεργκά κοντά στο χωριό Κουλάτζο στην επαρχία Γαρμιγιάν, όπου σχεδόν 10 Κούρδοι στρατιώτες είτε σκοτώθηκαν είτε τραυματίστηκαν.

Σχετικά άρθρα