Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρετανία: Tα περισσότερα κρούσματα από τις 17 Ιουλίου

Βρετανία: Tα περισσότερα κρούσματα από τις 17 Ιουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα»,

Η Βρετανία κατέγραψε 53.945 νέα κρούσματα Covid-19 την Πέμπτη, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2,8% τις τελευταίες επτά ημέρες σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, αν και οι θάνατοι κατέγραψαν πτώση 3% για το ίδιο διάστημα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επιπλέον 141 θανάτους (σε διάστημα 28 ημερών από ένα θετικό τεστ κορωνοϊού), αριθμός μειωμένος από τους 171 νεκρούς πριν από μία ημέρα.

Παράλληλα εντοπίστηκαν ακόμα δέκα κρούσματα με την μετάλλαξη Omicron, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τα 42.

Όπως επισημαίνει η Αρχή Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA), ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος στις ηλικίες 5-9 ετών, απόδειξη ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν ξανά στα σχολεία, μετά την πτώση τους, έπειτα από τις σχολικές διακοπές στη μέση του τριμήνου, πριν από έναν μήνα.

Τα κρούσματα είναι χαμηλότερα στους άνω των 80 ετών.

«Καθώς παρατηρούμε την παραλλαγή Όμικρον να αναδύεται, η παραλλαγή Δέλτα συνεχίζει να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο Στίβεν Ράιλι, γενικός διευθυντής Δεδομένων στην UKHSA.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έκανε σήμερα την τρίτη δόση του, δείχνει διατεθειμένος να περάσει τον χειμώνα βασιζόμενος κυρίως στις ενισχυτικές δόσεις παρά στα λοκντάουν.

Εντούτοις, επανέφερε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα καταστήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή Όμικρον.

Σχετικά άρθρα