Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο

Μέρκελ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα πρέπει να ισχύσει από τον Φεβρουάριο.

Αν και η υγειονομική κατάσταση στη χώρα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες μικρή βελτίωση, συνολικά είναι ανησυχητική, με δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα Covid-19 να καταγράφονται καθημερινά και τον δείκτη επίπτωσης επτά ημερών να ξεπερνά τις 440 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, την ώρα που πολλά νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους.

Η Γερμανία αποφάσισε να αυστηροποιήσει τους περιορισμούς για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μη απαραίτητα καταστήματα, εστιατόρια, χώρους πολιτισμού ή αναψυχής, ανακοίνωσε την Πέμπτη η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Τα νέα βήματα έγιναν μετά από συνάντηση της Μέρκελ, του διαδόχου της Όλαφ Σολτς και των ηγετών των 16 κρατιδίων της χώρας.

Επιβεβαίωσαν επίσης ότι ένα σχέδιο νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το οποίο υποστηρίζει ο Σολτς, θα υποβληθεί στο κοινοβούλιο για να τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

«Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ότι θέλουμε να λάβουμε περαιτέρω μέτρα πέρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί», δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου.

«Για να γίνει αυτό, πρέπει να σπάσει το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί», είπε, προσθέτοντας ότι μια εθνική εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022 αφού συζητηθεί στη Bundestag και μετά από καθοδήγηση από το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας.

«Είμαστε σε μια πολύ, πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε από την πλευρά του ο Σοσιαλδημοκράτης Σολτς, ο οποίος πρόκειται να ορκιστεί την Τετάρτη.

«Έχουμε πάρα πολλούς πολίτες που είναι εμβολιασμένοι αλλά όχι αρκετοί για να αποτρέψουν ένα άλλο κύμα λοιμώξεων.

»Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να το κάνουν, και αυτή είναι η πολύ επείγουσα προσωπική μου έκκληση».

Οι αξιωματούχοι επιθυμούν να αποφύγουν τον εκτροχιασμό μιας εύθραυστης ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη, και αναμένεται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις ανοιχτές σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως -περίπου το 69% του πληθυσμού- ή έχουν αναρρώσει από τον COVID-19.

Σχετικά άρθρα