Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταδικάστηκαν 18 Σκοπιανοί ως κατάσκοποι (και) της Ελλάδας

Καταδικάστηκαν 18 Σκοπιανοί ως κατάσκοποι (και) της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ουγγαρία, Σερβία, Σκόπια,

Δεκαοχτώ Σκοπιανοί πολίτες καταδικάστηκαν για κατασκοπεία, απάτη, εκβίαση και αποκάλυψη κρατικών μυστικών από δικαστήριο στα Σκόπια.

Οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν φτάνουν μέχρι και τα 15 χρόνια, όπως συνέβη στην περίπτωση του Μάριαν Εφρέμοφ, πρώην υπαλλήλου των μυστικών υπηρεσιών των Σκοπίων, που θεωρείται ως ο εγκέφαλος της ομάδας.

Ποινή φυλάκισης εννέα ετών επιβλήθηκε στον Γκόραν Στόικοφ, απόστρατο στρατηγό της αστυνομίας των Σκοπίων. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο Μάριαν Μάτσοφσκι, πρώην διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής των Σκοπίων, Τράικο Βελιάνοφσκι.

Οι καταδικασθέντες, σύμφωνα με το δικαστήριο, παρείχαν έναντι αμοιβής, διαβαθισμένες πληροφορίες σε μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών, που αφορούσαν τη δομή και τη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας των Σκοπίων, την πολιτική κατάσταση στη χώρα ενώ φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες και πρόσωπα από τον δημόσιο βίο της χώρας με σκοπό να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Δημοσιεύματα του Τύπου των Σκοπίων αναφέρουν ότι για τις πληροφορίες που έδιναν πληρώνονταν με ποσά μεταξύ 600 και 1.200 ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ιβο Κποτέφσκι ανακοίνωσε ότι οι αρχές προσπαθούσαν επί δύο χρόνια να εξιχνιάσουν την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αν και ο ίδιος δεν ανέφερε με ποιες μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών συνεργάζονταν οι συλληφθέντες, μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων υποστηρίζουν ότι οι καταδικασθέντες ως κατάσκοποι πουλούσαν τις διαβαθμισμένες πληροφορίες που κατείχαν στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας.

Η αστυνομία των Σκοπίων σε έλεγχο που πραγματοποίησε στα σπίτια των συλληφθέντων, τον περασμένο Μάιο, βρήκε και κατάσχεσε, μεταξύ άλλων, αρχεία τα οποία περιείχαν εμπιστευτικές κρατικές πληροφορίες.

Σχετικά άρθρα