Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστηρότερους κανόνες για τα διεθνή ταξίδια εξετάζει ο Μπάιντεν

Αυστηρότερους κανόνες για τα διεθνή ταξίδια εξετάζει ο Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παραλλαγή B.1.1.529 της «Μποτσουάνα», Τζο Μπάιντεν,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων κανόνων τεστ για τα διεθνή ταξίδια, καθώς ο Λευκός Οίκος αναπτύσσει μια στρατηγική για την πρόληψη της εξάπλωσης της παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον στις ΗΠΑ.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν αξιολογεί το υποχρεωτικό μέτρο να διαθέτουν αρνητικό τεστ Covid-19 όλοι οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες, μία ημέρα πριν από το ταξίδι τους.

Αυτό θα σήμαινε μια αυστηροποίηση του ισχύοντα κανόνα, ο οποίος απαιτεί αρνητικό τεστ έως και τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση.

Οι αυστηρότεροι κανόνες συζητηθήκαν πριν από ομιλία που θα δώσει ο Μπάιντεν την Πέμπτη, στην οποία ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να προτείνει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση μιας πιθανής αύξησης των κρουσμάτων Covid τις επόμενες εβδομάδες.

Στις ΗΠΑ δεν ανησυχούν μόνο οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, αλλά και ανώτεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Federal Reserve, Τζέι Πάουελ, και της υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, που έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που θα μπορούσε να θέσει στην οικονομική ανάκαμψη.

Να σημειωθεί ότι μετά την ανακάλυψη της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού Όμικρον, αρκετές χώρες προχώρησαν σε έκλεισαν τα σύνορά τους στις χώρες της νότιας Αφρικής, όπου εντοπίστηκε αρχικά το νέο στέλεχος.

Κάποιες μάλιστα, όπως το Ισραήλ και η Ιαπωνία, προχώρησαν σε πιο δραστικά μέτρα, κλείνοντας τα σύνορα σε όλους τους ξένους ταξιδιώτες για ένα διάστημα.

Έτσι, περισσότερες από 50 χώρες φέρεται να εφαρμόζουν ταξιδιωτικά μέτρα με στόχο την πιθανή καθυστέρηση της εισαγωγής του Όμικρον.

Σχετικά άρθρα