Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΥ: Δεν ξέρουμε ακόμη αν και πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη «Όμικρον»

ΠΟΥ: Δεν ξέρουμε ακόμη αν και πόσο επικίνδυνη είναι η μετάλλαξη «Όμικρον»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μετάλλαξη Όμικρον, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επανέλαβε ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η μετάλλαξη Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές του κορωνοϊού ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αυξημένα ποσοστά νοσηλείας στη Νότια Αφρική, όμως αυτό μπορεί να οφείλεται στο συνολικό αριθμό των ανθρώπων που μολύνονται» και να μην είναι αποτέλεσμα μόνο της παραλλαγής Όμικρον, εξήγησε ο Οργανισμός.

Υπενθύμισε ότι θα χρειαστούν «μέρες έως και αρκετές εβδομάδες» μέχρι να εκτιμήσουν οι επιστήμονες πόσο σοβαρή είναι.

Ο ΠΟΥ, στην ανακοίνωσή του, τόνισε ότι οι εμπειρογνώμονες προσπαθούν να κατανοήσουν τις πιθανές συνέπειες της παραλλαγής στα αντίμετρα που έχουν ληφθεί, συμπεριλαμβανομένων και των εμβολίων για την Covid-19.

Η Όμικρον, μια «παραλλαγή ανησυχίας», όπως την χαρακτήρισε ο ΠΟΥ, ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες παραλλαγές.

Ωστόσο η πρόεδρος των Νοτιοαφρικανών γιατρών, η οποία σημειωτέον ήταν η πρώτη που υποπτεύθηκε μια άλλη παραλλαγή, εξήγησε σήμερα ότι μέχρι στιγμής τα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς με Όμικρον είναι ήπια και μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Η Δρ Ανζελίκ Κέτζε, η επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου Νοτίου Αφρικής, είπε στο Reuters ότι, σε αντίθεση με την παραλλαγή Δέλτα, οι ασθενείς μέχρι τώρα δεν παραπονιούνται για απώλεια γεύσης ή όσφρησης και δεν παρουσιάζουν σημαντική μείωση του επιπέδου του οξυγόνου.

Σχετικά άρθρα