Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επενδύουν 10 δισ. δολάρια στην Τουρκία

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επενδύουν 10 δισ. δολάρια στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός Ταμείου (FUND) 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη επενδύσεων στην Τουρκία.

Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ, διαδόχου του Άμπου Ντάμπι και Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων, και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Ταμείο των 10 δισ. δολαρίων θα ενισχύσει τη στήριξη της τουρκικής οικονομίας και θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών.

Το Ταμείο θα επικεντρωθεί σε στρατηγικές επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων της ενέργειας, της υγείας και των τροφίμων.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ και ο κ. Ερντογάν παρακολουθούν τις υπογραφές μεταξύ του υπουργού Ενέργειας των ΗΑΕ Σουχάιλ Αλ Μαζρουέι και του Τούρκου ομολόγου του του Φατίχ Ντονμέζ.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ έφτασε στην Τουρκία την Τετάρτη για τις συνομιλίες, αφού προσκλήθηκε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα από τον κ. Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τον υποδέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο.

Μια επίσημη τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του σεΐχη Μοχάμεντ στο τουρκικό προεδρικό παλάτι.

Ένα ιππικό ύψωσε τις σημαίες των δύο χωρών προτού ο σεΐχης Μοχάμεντ και ο κ. Ερντογάν κατευθυνθούν στο βάθρο καθώς ακούγονταν οι εθνικοί ύμνοι των ΗΑΕ και της Τουρκίας.

Ένας χαιρετισμός [πυροβολισμοί] με 21 όπλα ακούστηκε καθώς οι στρατιώτες σχημάτιζαν τιμητική φρουρά.

Η τουρκική λίρα ανέκαμψε έως και 7% την Τετάρτη, αλλά εξακολουθεί να είναι μειωμένη κατά 38% από τα τέλη του περασμένου έτους έναντι του δολαρίου.

Ο Δρ Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ, υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας, ήταν μέρος της αντιπροσωπείας υψηλού επιπέδου που συνόδευε τον πρίγκιπα διάδοχο των Εμιράτων.

Όπως δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT World, οι δύο χώρες φιλοξενούν δύο από τις «πιο δυναμικές οικονομίες» στην περιοχή.

Ο σεΐχης Μοχάμεντ και ο Ερντογάν αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα σε τηλεφωνική επικοινωνία τον Αύγουστο.

Διερεύνησαν τις προοπτικές οικοδόμησης σχέσεων μεταξύ των χωρών κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Αυτές οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου αντιπροσωπεία των ΗΑΕ συναντήθηκε με τον κ. Ερντογάν στην Άγκυρα για να συζητήσουν τρόπους εδραίωσης των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς του εμπορίου, των μεταφορών, της υγείας και της ενέργειας.

Πηγή: The National

Σχετικά άρθρα