Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους ενήλικες στους πέντε μήνες

Γαλλία: Ενισχυτικές δόσεις σε όλους τους ενήλικες στους πέντε μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η κυβέρνηση της Γαλλίας ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Πέμπτη ότι θα αρχίσουν να χορηγούνται ενισχυτικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 σε όλους τους ενήλικες, καθώς και αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση μασκών και το υγειονομικό πάσο, προκειμένου να καμφθεί το νέο κύμα μολύνσεων, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε χθες Τετάρτη ότι θα δώσει έμφαση στην εφαρμογή αυστηρότερων κανόνων ως προς τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση και θα διευρύνει το πρόγραμμα χορήγησης ενισχυτικών δόσεων, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να χρειαστεί lockdown, μέτρο που επιβάλλεται για ακόμη μια φορά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το BFMTV και τη Figaro, το μεσοδιάστημα από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού ως τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα μειωθεί από τους έξι μήνες στους πέντε, ενώ για τους ανεμβολίαστους πολίτες, οι βεβαιώσεις πως υποβλήθηκαν σε τεστ PCR με αρνητικό αποτέλεσμα θα είναι έγκυρες μόνο για μια ημέρα.

Οι αναμνηστικές δόσεις θα γίνουν προσεχώς υποχρεωτικές για την ανανέωση της εγκυρότητας του υγειονομικού πάσου – το οποίο είναι πλέον απαραίτητο στη Γαλλία για να επιτρέπεται να εισέλθει κανείς σε εστιατόρια, καφέ, κινηματογράφους, μουσεία και ευρύτερα χώρους που υποδέχονται κοινό –, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.

Χθες Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 32.591 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ οι ασθενείς με την COVID-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) πλησιάζουν το όριο των 1.500 (είναι 1.483).

Μέχρι χθες ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη Γαλλία ανερχόταν σε 118.705 νεκρούς επί συνόλου 7,48 εκατ. μολύνσεων, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Σχετικά άρθρα