Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες «έκλεισε» λόγω κορωνοϊού

Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες «έκλεισε» λόγω κορωνοϊού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Audi, Αυτοκινητοβιομηχανίες, Βέλγιο, Βρυξέλλες, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

To εργοστάσιο της Audi των Βρυξελλών, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων του Βελγίου, αποφάσισε την Τρίτη να αναστείλει την παραγωγή του για όλη την εβδομάδα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid μεταξύ των εργατών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο της πρόληψης που θα έπρεπε αρχικά ν’ αφορά μόνο την πρωινή βάρδια διευρύνθηκε στο σύνολο των σχεδόν 2.000 εργατών του εργοστασίου μετά μια συζήτηση με τα συνδικάτα.

«Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η υγεία των συνεργατών μας», εξήγησε ο Πέτερ Ντ΄Ορ, εκπρόσωπος του εμβληματικού εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, θυγατρικής της Volkswagen.

Δώδεκα εργάτες του εργοστασίου διαγνώστηκαν θετικοί στην Covid τις τελευταίες ημέρες, σε μια συγκυρία μεγάλης αύξησης των μολύνσεων στο Βέλγιο.

Είναι η πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2020 που αυτός ο μεγάλος εργοδότης στη βελγική πρωτεύουσα πρέπει να σταματήσει τη δουλειά αρκετών ημερών στη σειρά.

Οι όροι μιας επανάληψης της παραγωγής την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να οριστούν έως την Παρασκευή, υπογράμμισε ο Ντ΄Ορ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Από το 2018, αυτό το εργοστάσιο που βρίσκεται στον δήμο Φόρεστ στην περιφέρεια των Βρυξελλών ασχολείται μόνο με την παραγωγή του πρώτου 4X4 πόλης (SUV) 100% ηλεκτρικού της εταιρίας, το Audi e-tron, που διεκδικεί τη θέση του παγκόσμιου ηγέτη στην κατηγορία του.

Σχετικά άρθρα