Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτές του Ερντογάν: Θα τρώμε μόνο «κρεμμύδια και ψωμί για μήνες»

Βουλευτές του Ερντογάν: Θα τρώμε μόνο «κρεμμύδια και ψωμί για μήνες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Οικονομική Κρίση, Τουρκία,

Βουλευτές του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος ΑΚΡ αρνούνται την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης και ενώ η τουρκική λίρα έχει καταρρεύσει.

Ένας μάλιστα είπε ότι η Τουρκία «δυναμώνει», ενώ ένας άλλος καυχιόταν ότι το κόμμα του δεν παραχωρεί την εθνική ασφάλεια ακόμα κι εάν το κόστος είναι να τρώει μόνο «κρεμμύδια και ψωμί για μήνες».

Ο βουλευτής Ραμαζάν Τζαν αρνείται την εντεινόμενη οικονομική κρίση, καθώς είπε ότι η Τουρκία «γίνεται πιο δυνατή» κατά την άποψή του.

«Σύμφωνα με κάποιους, η Τουρκία βουλιάζει…

»Ναι, καθώς η Τουρκία δυναμώνει, κάποιους ενοχλεί», έγραψε ο Τζαν στο Twitter.

Ο βουλευτής του AKP Ουγκούρ Αϋντεμίρ από την άλλη ενώ φαίνεται να αναγνωρίζει ότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε τέτοια κρίση που οι άνθρωποι μπορεί να τρώνε μόνο «κρεμμύδια και ψωμί για μήνες», καυχήθηκε ότι «δεν έγινε καμία παραχώρηση από την ασφάλεια».

«Ως Λαϊκή Συμμαχία, το λέω πάντα και θα το λέω συνέχεια.

»Ίσως θα τρώμε κρεμμύδια και ψωμί για μέρες, μήνες, αλλά δεν θα κάνουμε καμία παραχώρηση από την ασφάλειά μας.

»Κάνω έκκληση σε ολόκληρο τον κόσμο από εδώ», είπε ο Αϋντεμίρ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για τον προϋπολογισμό στο κοινοβούλιο, όπως ανέφερε η διαδικτυακή πύλη ειδήσεων T24 στις 23 Νοεμβρίου.

Η Λαϊκή Συμμαχία του κυβερνώντος ισλαμιστικού ΑΚΡ και του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) «στέκεται ψηλά» και θα προσπαθήσει «να διατηρήσει την ασφάλεια στο ανώτατο επίπεδο», είπε.

«Από την αμυντική βιομηχανία μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα, το Υπουργείο Εσωτερικών, θα διατηρήσουμε την ασφάλειά μας σε κορυφαίο επίπεδο.

»Δεν θα αφήσουμε τα βότσαλα αυτής της χώρας σε κανέναν, μας έχει χαριστεί. Θα την προστατεύσουμε μέχρι τέλους.

»Από ποιους; Παρά από τους πράκτορες ανάμεσα μας», είπε ο Αϋντεμίρ, κατηγορώντας ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι υποστηρίζουν την «τρομοκρατία» με συγκαλυμμένο τρόπο.

Είπε ότι η Λαϊκή Συμμαχία δεν «θα αφήσει να πληγεί η ενότητα και η ακεραιότητα της χώρας».

Οι δηλώσεις των δύο βουλευτών έμοιαζαν με εκείνες ενός άλλου βουλευτή του AKP, του Ζουλφού Ντεμίρμπαγκ, ο οποίος πρότεινε στους Τούρκους να τρώνε λιγότερο ενόψει της οικονομικής κρίσης και της εκτίναξης των τιμών των τροφίμων.

«Μπορούμε να αγοράσουμε δύο ντομάτες αντί να αγοράζουμε δύο κιλά.

»Δεν είναι ούτως ή άλλως τόσο υγιεινό να τρώμε καλλιέργειες θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια του χειμώνα», δήλωσε ο Ντεμίρμπαγκ στις 22 Νοεμβρίου.

Σχετικά άρθρα