Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο σύζυγος της Μέρκελ κατηγορεί για τεμπελιά τους Γερμανούς

Ο σύζυγος της Μέρκελ κατηγορεί για τεμπελιά τους Γερμανούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Ο Γιόαχιμ Ζάουερ, σύζυγος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, έσπασε τη συνηθισμένη του σιωπή για να επικρίνει «την τεμπελιά» των Γερμανών που καθυστερούν να εμβολιαστούν κατά της covid-19.

«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα τρίτο του πληθυσμού δεν πείθεται από τα επιστημονικά δεδομένα.

»Αυτό εν μέρει οφείλεται σε μια κάποια τεμπελιά και το βόλεμα των Γερμανών» εκτίμησε ο Ζάουερ που είναι κβαντικός χημικός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία αναδημοσιεύθηκε από τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Μια άλλη ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ακολουθούν τις προσωπικές τους πεποιθήσεις, ένα είδος ιδεολογικής αντίδρασης σε αυτό που θεωρούν δικτατορία του εμβολιασμού», κατήγγειλε διευκρινίζοντας ότι «αυτό ισχύει για όλα τα μορφωτικά επίπεδα, περιλαμβανομένων των πανεπιστημιακών, των γιατρών και των επιστημόνων».

Όταν ρωτήθηκε για «την απόρριψη των επιστημονικών δεδομένων», ο Ζάουερ εκτίμησε ότι «αυτή η τάση πιθανόν πάντα υπήρχε σε κάποιους ανθρώπους, όμως δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής όσο τώρα».

«Ωστόσο αυτή τη στιγμή είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επιτυχίας της επιστήμης», τόνισε ο Ζάουερ, ο οποίος μέχρι τώρα απέφευγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση εκτός του επιστημονικού του πεδίου. «Κανείς δεν πίστευε ότι θα είχαμε ένα εμβόλιο σε τόσο λίγο χρόνο. Ήταν ένα θαύμα», εκτίμησε.

«Όμως παραδόξως τα αποτελέσματα που πετύχαμε μέσα σε ένα χρόνο για την covid-19 δεν τα έχουμε πετύχει εδώ και 30 χρόνια επιστημονικών ερευνών για το περιβάλλον», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Ζάουερ «η επιστήμη είναι σημαντική και θα είναι πολύ καλό αν οι νέοι αφιερωθούν σε αυτή».

Στη Γερμανία, όπως και στη γειτονική Αυστρία, το ποσοστό εμβολιασμού είναι κάτω του 70%, επίπεδο χαμηλότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σχετικά άρθρα