Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε μπλόκο του ιρακινού στρατού στη Ντιγιάλα

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε μπλόκο του ιρακινού στρατού στη Ντιγιάλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντιγιάλα, Τζιχαντιστές,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) επιτέθηκαν τη Δευτέρα κατά των δυνάμεων του ιρακινού στρατού στην επαρχία Ντιγιάλα, όπου σκότωσαν έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν τρεις.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Μπουχρίζ, εννέα χιλιόμετρα νότια της Μπακούμπα, στην επαρχία Ντιγιάλα, όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους χτύπησαν ένα μπλόκο ασφαλείας του ιρακινού στρατού, ανέφερε μια πηγή σε δήλωση.

Δεν έγινε σαφές εάν υπήρξαν πιθανές απώλειες μεταξύ των τζιχαντιστών.

Το γραφείο Τύπου ασφαλείας της ιρακινής Ασφάλειας ανέφερε νωρίτερα την ίδια ημέρα ότι τα πολεμικά αεροσκάφη της χώρας είχαν πραγματοποιήσει επτά αεροπορικές επιδρομές στο όρος Χαμρίν, σημειώνοντας ότι ένας αριθμός κρησφύγετων που ανήκαν στην τζιχαντιστική ομάδα καταστράφηκαν.

Το Ισλαμικό Κράτος, παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε ότι ηττήθηκε από το Ιράκ το 2017, εξακολουθεί να αμφισβητεί την ασφάλεια σε διάφορες περιοχές της χώρας, ειδικά στα εδάφη που διεκδικούνται μεταξύ της Ερμπίλ (Κούρδοι) και Βαγδάτης.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξήσει τον τελευταίο καιρό τις τρομοκρατικές του δραστηριότητες στις αμφισβητούμενες περιοχές.

Οι Κούρδοι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ζητούν κοινές επιχειρήσεις από τον ιρακινό στρατό και τις δυνάμεις Πεσμεργκά της περιοχής του Κουρδιστάν για την ασφάλεια της περιοχής.

Σχετικά άρθρα