Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανία: Ελληνικοί σύλλογοι ζητούν πλήρη διαλεύκανση του θανάτου Ζαντιώτη

Γερμανία: Ελληνικοί σύλλογοι ζητούν πλήρη διαλεύκανση του θανάτου Ζαντιώτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Γιώργος Ζαντιώτης, Ελληνική Ομογένεια, Μετανάστες,

Την πλήρη και άμεση διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν τον 25χρονο Έλληνα μετανάστη, Γιώργο Ζαντιώτη, να χάσει τη ζωή του μέσα σε κελί του Δικαστικού Μεγάρου του Βούπερταλ ζητούν Σύλλογοι της Ομογένειας, μεταδίδει η ομογενειακή ιστοσελίδα The New Ηellenic Times.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν τα εξής:

«Την Τρίτη 2 του Νοέμβρη, δύο περίπου ώρες μετά τη σύλληψή του από την Αστυνομία, βρίσκεται νεκρός μέσα σε κελί του Δικαστικού Μεγάρου του Βούπερταλ ο 25χρονος Έλληνας μετανάστης Γιώργος Ζαντιώτης.

»Ο θάνατός του γνωστοποιήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές με καθυστέρηση 5 ολόκληρων ημερών ενώ ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί με πειστικό τρόπο οι συνθήκες του θανάτου του.

»Η Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου, και οι υπόλοιποι υπογράφοντες Σύλλογοι του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, καλούμε τις γερμανικές Αρχές να διαλευκάνουν σε βάθος την υπόθεση, και να αποδώσουν ευθύνες όπου υπάρχουν.

»Ιδιαίτερα απαιτούμε να διερευνηθούν οι καταγγελίες για συμπεριφορές που μπορεί να σχετίζονται με ρατσιστικά ή αντιμεταναστευτικά κίνητρα ή αντιλήψεις.

»Για τους ίδιους σκοπούς, απαιτείται και η ουσιαστική παρέμβαση των ελληνικών Αρχών στις γερμανικές.

»Σε κάθε περίπτωση, δηλώνουμε ότι όλοι οι μεταναστευτικοί Σύλλογοι και η κοινότητα των Ελλήνων του Βερολίνου παραμένουμε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και η ισότιμη μεταχείριση κάθε Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία.

»Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

»Οι υπογράφοντες Σύλλογοι:

»1. Ελληνική Κοινότητα Βερολίνου

»2. Έλληνες Επιστήμονες Βερολίνου και Βραδεμβούργου

»3. Εξάντας

»4. Σύλλογος Κρητών Η Μεγαλόνησος

»5. Σύλλογος Μακεδόνων».

Σχετικά άρθρα