Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία διαψεύσει τα σενάρια εισβολής στην Ουκρανία

Η Ρωσία διαψεύσει τα σενάρια εισβολής στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία,

Το Κρεμλίνο απέρριψε τη Δευτέρα, τους νέους ισχυρισμούς ότι η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι ανησυχεί για το γεγονός ότι η Ουκρανία προμηθεύεται μεγάλες ποσότητες όπλων και ενισχύει τις δικές της δυνάμεις.

Παράλληλα η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνουν τη διένεξη στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε στο πρακτορείο Military Times αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 92.000 στρατιώτες γύρω από τα ουκρανικά σύνορα και προετοιμάζεται για μια επίθεση η οποία θα πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ο Κιρίλο Μπουντάνοφ δήλωσε ότι μια τέτοια επίθεση θα μπορούσε να περιλαμβάνει πιθανότατα αεροπορικές επιδρομές, επιθέσεις πυροβολικού και τεθωρακισμένων, ακολουθούμενες από αερομεταφερόμενες επιθέσεις στα ανατολικά, αμφίβιες επιθέσεις στην Οδησσό και τη Μαριούπολη και μια μικρότερη εισβολή μέσω της γειτονικής Λευκορωσίας.

Το Κρεμλίνο απέρριψε τη Δευτέρα τις κατηγορίες αυτές, επαναλαμβάνοντας μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ την πάγια θέση του, ότι «οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στο έδαφός μας, και πρόκειται για το έδαφός μας, δεν συνιστούν για κανέναν απειλή και δεν πρέπει να προκαλούν σε κανέναν ανησυχία».

Η Ρωσία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καταγράφει πληροφοριακή καμπάνια που έχει την αφετηρία της στις δυτικές χώρες και έχει στόχο να παρουσιάσει την Μόσχα σαν απειλή στη διαδικασία διευθέτησης της κρίσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) χαρακτήρισε ψευδείς τις πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ κατηγόρησε ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενθαρρύνουν την διένεξη στην νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω διπλωματικών διαύλων ενημερώνει τους συμμάχους του και τους εταίρους του με εντελώς ψευδείς πληροφορίες περί συγκέντρωσης στο έδαφος της χώρας μας δυνάμεων (που θα χρησιμοποιηθούν) για την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της SVR στην οποία επισημαίνεται ότι «προκαλεί εξαιρετικά μεγάλη ανησυχία η προκλητική πολιτική των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία σκόπιμα ενισχύει στο Κίεβο το αίσθημα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα