Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Το καθεστώς Άσαντ ζητά από τους Κούρδους να παραδώσουν όλα τα εδάφη που ελέγχουν

Συρία: Το καθεστώς Άσαντ ζητά από τους Κούρδους να παραδώσουν όλα τα εδάφη που ελέγχουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζεμίλ Μπαγίκ, Τουρκία,

Το συριακό καθεστώς επιμένει να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό του όλες τις κουρδικές περιοχές που βρίσκονται επί του παρόντος υπό τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), σύμφωνα με μια πηγή.

Οι Κούρδοι της Συρίας και η κυβέρνηση στη Δαμασκό φέρονται να διεξάγουν παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις για τη διαχείριση των βορειοανατολικών συριακών εδαφών, εν μέσω φόβου για νέα τουρκική στρατιωτική εισβολή.

Πηγή που γνωρίζει τις εξελίξεις, η οποία μίλησε στο BasNews υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε ότι το συριακό καθεστώς δεν έχει προσφέρει μέχρι στιγμής τίποτα σε αντάλλαγμα για τον πλήρη έλεγχο των συριακών κουρδικών εδαφών.

Υποστήριξε ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) πιέζει τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ SDF και το σοσιαλιστικό PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) να συναινέσουν με τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Ο Sabri Ok εκπροσωπεί το PKK στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των SDF και του συριακού καθεστώτος», πρόσθεσε η πηγή.

Οι Ρώσοι, σύμφωνα με την πηγή, εμπλέκονται έμμεσα στις συνομιλίες, ζητώντας από τις SDF να παραδώσουν τις περιοχές κατά μήκος των τουρκικών συνόρων στο συριακό καθεστώς, αίτημα που οι Κούρδοι απέρριψαν μέχρι να επιτευχθεί συνολική συμφωνία.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Αλντάρ Χαλίλ, μέλος του Συμβουλίου Συνηγεσίας του PYD, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) ότι η κυβέρνηση στη Δαμασκό εκπροσωπεί τη Συρία και ότι το κόμμα του είναι έτοιμο για απευθείας συνομιλίες με το συριακό καθεστώς.

Η δήλωση του Χαλίλ ήρθε αφού ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ανώτερος ηγέτης του PKK, είπε ότι το κόμμα του δεν επιδιώκει συγκρούσεις και διακοπή των σχέσεων με το συριακό καθεστώς.

Μιλώντας στο Al Arabiya Al Jadeed, ο Μπαγίκ περιέγραψε τις σχέσεις μεταξύ του φυλακισμένου ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν και της οικογένειας Άσαντ ως «ιστορικές και ισχυρές».

Σχετικά άρθρα