Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα μωβ χέρια της Ελισάβετ «πρόδωσαν» την ασθένεια της; – Tι λέει γιατρός

Τα μωβ χέρια της Ελισάβετ «πρόδωσαν» την ασθένεια της; – Tι λέει γιατρός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο,

Μετά τις φήμες για την κατάσταση της υγείας της η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε δημόσια εμφάνιση από το κάστρο του Ουίνδσορ αφότου το Παλάτι ανακοίνωσε ότι δεν παραβρέθηκε σε επίσημη τελετή για την Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, εξαιτίας ενός διαστρέμματος στην πλάτη.

Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, ωστόσο, από την πρόσφατη εθιμοτυπική επίσκεψη ενός αξιωματούχου του Υπουργείου Αμύνης στο παλάτι, τα χέρια της 95χρονης μονάρχη φαίνονται μωβ, προκαλώντας ανησυχία αλλά και ερωτηματικά για το αν αυτό οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας, στον φωτισμό ή στη θερμοκρασία που επικρατούσε στον χώρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Metro.co.uk.

Φταίει ο φωτισμός;

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το χρώμα μπορεί να οφείλεται απλά στον φωτισμό, καθώς μωβ φαίνονται και τα χέρια του αξιωματούχου, ή μπορεί να υποδηλώνει ότι το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά στον οργανισμό.

Για παράδειγμα το σύνδρομο Raynaud’s, δεν επιτρέπει το αίμα να κυκλοφορεί σωστά στον οργανισμό και ως αποτέλεσμα, δημιουργούνται χρωματικά σημάδια στο δέρμα.

Αυτό, ωστόσο, δεν προκαλεί περαιτέρω προβλήματα και μπορεί να αντιμετωπιστεί μετά από λίγα λεπτά, συνήθως αν θερμάνει κανείς τα χέρια του.

Θα μπορούσε επίσης να υποδηλώνει έλλειψη κυκλοφορίας, εύθραυστο δέρμα, εκτεθειμένες φλέβες, μώλωπες, διαρροή αίματος στον ιστό κάτω από το δέρμα που προκαλεί το μωβ χρώμα, αναφέρει γιατρός στη βρετανική σελίδα.

Σχετικά άρθρα