Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πρώτο γνωστό κρούσμα COVID-19 ήταν μια πωλήτρια στην κινεζική πόλη Βουχάν

Το πρώτο γνωστό κρούσμα COVID-19 ήταν μια πωλήτρια στην κινεζική πόλη Βουχάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Το πρώτο γνωστό κρούσμα COVID-19 ήταν μια πωλήτρια στην κινεζική πόλη Βουχάν, όχι ένας λογιστής που δεν φαινόταν να έχει καμία σχέση με την αγορά, αλλά η περίπτωση του οποίου συνέβαλε στην εικασία ότι ο ιός θα μπορούσε να είχε διαρρεύσει από εργαστήριο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.

Η προέλευση του ιού SARS-CoV-2 που προκαλεί την COVID-19 παραμένει μυστήριο και σημαντική πηγή έντασης μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Μια κοινή μελέτη της Κίνας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) φέτος απέκλεισε τη θεωρία ότι ο COVID-19 προήλθε από εργαστήριο, λέγοντας ότι η πιο πιθανή υπόθεση ήταν ότι μόλυνε τους ανθρώπους με φυσικό τρόπο, πιθανώς μέσω του εμπορίου άγριας ζωής.

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων υπό την ηγεσία του ΠΟΥ πέρασε τέσσερις εβδομάδες μέσα και γύρω από την κεντρική πόλη της Βουχάν με Κινέζους επιστήμονες και ανέφερε σε μια κοινή έκθεση τον Μάρτιο ότι ο ιός SARS-CoV-2 πιθανότατα είχε μεταδοθεί από νυχτερίδες στους ανθρώπους μέσω άλλου ζώου, αλλά ότι χρειαζόταν περαιτέρω έρευνα.

Ο λογιστής, ο οποίος πιστεύεται ευρέως ότι ήταν το πρώτο άτομο με COVID-19, ανέφερε ότι τα πρώτα του συμπτώματα εμφανίστηκαν στις 16 Δεκεμβρίου, αρκετές ημέρες αργότερα από ό,τι ήταν αρχικά γνωστό, είπε ο Michael Worobey, επικεφαλής οικολογίας και εξελικτικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science την Πέμπτη.

Η σύγχυση προκλήθηκε από ένα οδοντικό πρόβλημα που είχε στις 8 Δεκεμβρίου.

«Τα συμπτώματά του εμφανίστηκαν μετά από πολλαπλά κρούσματα σε εργαζόμενους στην αγορά Χουανάν, καθιστώντας μια γυναίκα πωλήτρια θαλασσινών εκεί το πιο πρώιμο γνωστό κρούσμα, με την έναρξη της ασθένειας στις 11 Δεκεμβρίου», ανέφερε η μελέτη.

Είπε ότι τα περισσότερα πρώιμα συμπτώματα συνδέονταν με την αγορά, συγκεκριμένα με το δυτικό τμήμα όπου ήταν εγκλωβισμένοι σκύλοι ρακούν και παρείχε ισχυρές ενδείξεις για την προέλευση της πανδημίας στην αγορά ζώντων ζώων.

Ο ΠΟΥ πρότεινε τον περασμένο μήνα μια νέα ομάδα εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση της πηγής του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα