Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι και Ιρακινοί μετανάστες στη Λευκορωσία επιστρέφουν αεροπορικώς στο Ιράκ

Κούρδοι και Ιρακινοί μετανάστες στη Λευκορωσία επιστρέφουν αεροπορικώς στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Λαθρομετανάστες, Λευκορωσία, Μετανάστες, Πολωνία, Πρόσφυγες,

Ο αριθμός των Κούρδων και Ιρακινών μεταναστών που ζητούν εθελοντικά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από τη Λευκορωσία, αυξάνεται ραγδαία καθώς η κατάσταση στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ δεν αφήνει καμία ελπίδα να περάσουν οι μετανάστες στα εδάφη της Πολωνίας.

Ο επικεφαλής της Οργάνωσης «Lutka» για Υποθέσεις Μεταναστών, δήλωσε στο BasNews ότι σχεδόν 380 μετανάστες είναι τώρα έτοιμοι να επιστρέψουν αεροπορικώς στην περιοχή του Κουρδιστάν και στο Ιράκ, με την πρώτη πτήση εκκένωσης να πραγματοποιείται την Πέμπτη το απόγευμα.

Ο Αρί Τζαλάλ είπε ότι 180 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Κούρδοι, θα πετάξουν πίσω στην Ερμπίλ και τη Βαγδάτη την Πέμπτη, ενώ άλλοι 200 ​​μετανάστες έχουν εγγραφεί για να επιστρέψουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

Οι Αρχές έδωσαν αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να βοηθήσουν τους μετανάστες στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας να επικοινωνήσουν με την ιρακινούς αντιπροσώπους και να υποβάλουν αίτηση για εκκένωση.

Το BasNews έλαβε φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες μετανάστες να περιμένουν την πτήση εκκένωσης τους για την περιοχή του Κουρδιστάν και το Ιράκ την Πέμπτη.

Ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ αλ-Σαχάφ δήλωσε προηγουμένως ότι, 325 άτομα έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

«Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ συντονίζεται με τις τοπικές αρχές για να πετύχει το ταξίδι εκκένωσης», είπε ο Σαχάφ, σημειώνοντας ότι «διπλωματικές ομάδες στη Λευκορωσία εργάζονται συνεχώς».

Σχετικά άρθρα