Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πότε ο Μπιλ Γκέιτς «βλέπει» να υποχωρεί η πανδημία

Πότε ο Μπιλ Γκέιτς «βλέπει» να υποχωρεί η πανδημία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπιλ Γκέιτς,

Όσοι ήλπιζαν ότι το 2021 θα σήμαινε τη λήξη της πανδημίας, έχουν αναμφίβολα διαψευστεί με την Covid-19 και τις μεταλλάξεις της να δείχνουν τα δόντια τους.

Ωστόσο ο Μπιλ Γκέιτς αισιοδοξεί ότι η κατάσταση θα είναι αισθητά καλύτερα σε ένα εξάμηνο από τώρα.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg εφόσον δεν αναδυθούν νέα θανατηφόρα στελέχη του ιού, έως τα μέσα του 2022 οι αριθμός κρουσμάτων και θανάτων από Covid-19 θα έχει υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης.

Χάρη στην ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια, τη φυσική ανοσία από τη νόσηση, αλλά και τα νέα χάπια για τη θεραπεία του κορωνοϊού, που ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν «τα ποσοστά λοίμωξης και θανάτων θα μειωθούν δραματικά» τόνισε ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft.

Μάλιστα προέβλεψε ότι οι σοβαρές δυσκολίες στη διανομή των εμβολίων ανά τον κόσμο θα επιλυθούν την επόμενη χρονιά και η εμβολιαστική κάλυψη θα αυξηθεί αισθητά.

Παραδέχθηκε πάντως ότι ακόμη και εάν δεν υπάρχουν προβλήματα προσφοράς και διανομής δεν είναι ξεκάθαρο ποια θα είναι η ζήτηση για το εμβόλιο σε ορισμένες χώρες, ειδικά στην υποσαχάρια Αφρική.

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να συνεχιστεί η προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας ώστε να περιοριστεί η απειλή από μελλοντικές πανδημίες.

Σχετικά άρθρα